На једној фотографији се види пиштољ на ноћном ормарићу и наранџасти кондом, а на другој мушкарац умотан у шарене чаршаве како лежи потрбушке на кревету.

Фотографије су дистрибуиране само неколико дана уочи ванредних општих избора 14. новембра. Борисовљева странка ГЕРБ, која је владала земљом 12 година, фаворит је на изборима, али се очекује да ће ипак освојити мање од четвртине свих гласова и да ће тешко наћи коалиционе партнере за четврти мандат.

Фотографије је анонимни пошиљалац послао ток шоуу "Евро Дикоф" уз мејл у којем се наводи да је тај потез изазван неактивношћу тужилаштва од када је први сет фотографија у гангстерском стилу објављен још у јуну 2020. године, када је Борисов и даље био на челу земље, пише Интелињуз.

Тужилаштво проверава нове фотографије.

Верује се да су нове фотографије део сета насталог када и фотографије које су објављене прошле године.

Бугарски сајт Дир.бг наводи да је настала афера "Мата Хари" и потрага за мистериозном женом која, како се верује фотографисала собу и премијера, вероватно након што су имали полне односе.

У јуну 2020. веб страница Афера објавила је прву серију фотографија из спаваће собе. На фотографијама су се виделе златне полуге и свежњеви евра у истој просторији у резиденцији тадашњег премијера.

Тада су локални медији добили анонимне фотографије Борисова како спава у својој спавац́ој соби поред пиштоља глок 9 мм и фиоке пуне новчаница од 500 евра и златних полуга. Бивши премијер је потврдио њихову аутентичност, рекавши да су фотографије направљене у резиденцији коју је користио као премијер.

Од тада је бугарска привремена влада покренула бројне истраге о корупцији под бившом администрацијом Борисова. Привремена влада је такође покренула опсежну реконструкцију државне администрације и институција, али ју је то довело у отворени сукоб са тужилаштвом на челу са Иваном Гешевом, који је именован по спорном поступку, док је на власти била партија ГЕРБ.

- Чекали смо више од годину дана да видимо да ли ће неко у тужилаштву проверити како и зашто је бугарски премијер организовао пљачке у свим привредним секторима, оргије у владиној резиденцији, сакрио завежљаје и злато у својој спавац́ој соби (такође заплењено од изградње аутопута) и спава са пиштољем поред главе – резултат је нула, што је свима познато, па данас организујемо "Дан размишљања пре Дана размишљања" – јер ако му у недељу не покажемо да му је место ван власти и у затвору, можда неће бити следеће шансе - написао је пошиљалац фотографија у свом писму "Евро Дикофу".

Анализа коју је спровео истраживачки новински портал Бирд.бг показала је да су фотографије снимљене средином јула 2018, 8. маја 2020. и 11. јуна 2017. Две фотографије нису имале метаподатке који би давали информацију о датуму када су снимљене, Бирд. бг је написао на Фејсбуку.

- Вечерње финансијске вести. Према финансијским аналитичарима, тренутно најсигурније место за ваш новац је фиока Борисова, јер је чува лично тужилаштво. Желиш да се твој новац нађе тамо? Честитам, већ јесте - прокоментарисао је на Фејсбуку ПР стручњак Радослав Бимбалов.

(Блиц)