Дарко Лазић је после неколико сати задржавања у полицијској станици, претходне вечери око 21:30 напустио исту, те дао прву изјаву за медије. На саслушању је био због саобраћајне несреће која се догодила у послеподневним часовима на деоници ауто-пута кроз Београд.

Истакао је да није крив, као и да није био у алкохолисаном стању. Певач је био је за воланом аутомобила марке "БМW X5" иако има забрану вожње до фебрура 2024. године, а полицајцима на увиђају је дао чешку возачку дозволу, јер му је српска трајно одузета.

 

Фото: П. Милошевић, АТА имагес

 

 

Дарку ово није први пут да има проблем са законом због управљања возилима.

У 2015. години направио је чак четири прекршаја возећи без дозволе, годину дана касније, два пута је возио преко ограничене брзине, а у 2018. години имао је две дивљачке вожње без дозволе, а последња је била замало кобна, те се након ње Дарко месецима опорављао.

Певач је у октобру 2018. године доживео саобраћајну несрећу из које је једва извукао живу главу. Несрећа се догодила у Брестачу код Пећинаца. Његов аутомобил слетео је с пута и преврнуо се на кров, а убрзо после несреће на лице места стигли полиција и Хитна помоћ, која је Лазића превезла у КБЦ Земун. Том приликом је утврђено да је он имао 1.39 промила алкохола у крви. Лазић је након те несреће био животно угрожен, задобио је повреде главе, прелом бутне кости, прелом ребара и био је смештен на одељење интезивне неге.

У априлу 2020. године, када је заустављен у околини Богатића у аутомобилу за време полицијског часа. Написана му је пријава од 80.000, иако је прописана казна за ово дело 150.00 динара. Међутим, певач је пред судијом за прекршаје молио да му се она смањи. Након месец дана опет је ухваћен да управља аутом иако нема дозволу.

Истакао је да је аутомобилом управљао јер је његовом сину било лоше, али да га је иначе возила тада невенчана супруга Марина.

- Одличан сам возач. Сигуран сам док возим, и то је најбитније. Али, ево, поновићу. Моја супруга Марина је мој возач. Она вози свуда где треба, ја немам додира с воланом. Опаметио сам се, невезано само за то, него за многе ствари у животу. Променио сам неке навике и људе. Откако сам добио децу, ни не могу да живим као пре док сам био млад и слободан. Ја сам породичан човек - причао је тада он у интервјуу за медије.

Фото: Д. Бабовић/АТА имагес

 

 

- Нико није био ту, морао сам дете да одвезем, уопште ме није занимало што немам дозволу, исто бих урадио и да је био полицијски час. Ја то нисам урадио да бих отишао да се возикам. Ја сам то морао, не бих то урадио овако, јер поштујем, не желим да направим проблем и себи и другима. Патрола је ишла за мном, ја сам сам отишао у станицу, нико ме није присиљавао, ја сам знао да сам погрешио. Сам сам отишао и у суд, и платио сам казну од 205.000 динара. Ја нисам проблематичан у том смислу, да намерно направим проблем, једноставно тако се потрефи. Иначе имам возача који ме вози.

Потом је реаговао на негативне коментаре:

- Какво је то моје понашање? Кога сам ја то угрозио? Коме ја шаљем лошу поруку? Је л ја не знам да возим можда? Ја сам имао положено. Ја знам да возим ауто, друго би било да ја не знам да возим ауто, па да сам сео за воланом и да угрожавам људе. Ја одлично возим. Једина лоша порука је што сам возио без возачке, ја кажем то не треба, али ја сам увек имао неке разлоге због којих сам морао - истицао је фолкер.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: