Дру Финдлинг, адвокат који је водио Трампову одбрану у Џорџији, замењен је Стивеном Садуом, адвокатом из Атланте који је на веб-сајту описан као "специјални саветник за беле крагне и одбрану високог профила".

Дру Финдлинг, адвокат који је водио Трампову одбрану у Џорџији, замењен је Стивеном Садуом, адвокатом из Атланте који је на веб-сајту описан као "специјални саветник за беле крагне и одбрану високог профила".

Очекује се да ће Трампова адвокатица из Џорџије, Џенифер Литл, остати у правном тиму и сарађивати са Садуом.

- Ангажован сам да заступам председника Трампа у поступку коју је покренут против њега у округу Фултон у Џорџији. Председник никада није требало да буде оптужен. Он је невин по свим тачкама оптужнице која је подигнута против њега. Очекујемо да ће случај бити одбачен или, ако је потребно, надам се непристрасној, отвореној пороти која ц́е председника прогласити невиним - навео је Саду у свом саопштењу.

Трампово саслушање ће вероватно бити брзо завршено јер су бивши председник и његови адвокати претходно преговарали о гаранцијама и Трамп је пристао на кауцију од 200.000 долара и друге услове, укључујући некоришћење друштвених медија за циљање ко-оптужених и сведока у случају.

У оптужници на 98 страница подигнутој у Џорџији, која је обелодањена прошле недеље, Трамп и још 18 његових сарадника оптужени су за укупно 41 кривично дело повезано са покушајима да се преокрене Трампов пораз на председничким изборима 2020. годне.

Трамп је оптужницу описао као политички мотивисан покушај да се његова кампања за реизбор у Белу кућу избаци из колосека.

- Идем у четвртак у Атланту у Џорџији да ме ухапсе - рекао је Трамп у уторак и одбацио све оптужбе које му се стављају на терет.

На листи наводних саучесника налазе се, између осталих бивши Трампов адвокат Руди Ђулијани, бивши шеф кабинета Беле куће Марк Медоуз, као и бивши адвокат Беле куће Џон Истман, пренео је раније Ројтерс.

БОНУС ВИДЕО:

ОЛУЈА РАЗОРИЛА КАЛИФОРНИЈУ: Велике поплаве и разарања у Палм Спрингсу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".