Реч је о другој федералној оптужници коју је Смит подигао против Трампа, преноси Фокс њуз.

Оптужница се састоји из четири тачке у којима се Трамп оптужује за заверу за превару Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.

У оптужници се додаје да је Трамп имао и шест саучесника, али нису наведена њихова имена.

Бивши амерички председник је позван да се појави пред федералним судом за прекршаје у Вашингтону у четвртак, а очекује се да ће судија у том случају бити Моксила А Упађаја.

Фото: Танјуг/АП

 

Трампов тим: "Нова оптужница покушај мешања у председничке изборе"

Подизање нове оптужнице против Доналда Трампа представља "патетични покушај злочиначке породице Бајден" и њиховог министарства правде да се умешају у председничке изборе 2024. године, саопштено је из Трамповог тима.

- Прогон председника Трампа и његових присталица подсећа на нацистичку Немачку 1930-их говина, бивши Совјетски Савез и друге ауторитарне, диктаторске режиме - наводи се у саопштењу Трамповог тима.

Додаје се да је Трамп увек поштовао закон и амерички устав, "уз савете многих врхунских адвоката".

- Овај неамерички лов на вештице ће пропасти и председник Трамп ће поново бити у Белој кући како би могао да спасе нашу земљу од злоупотребе, некомпетентности и корупције која тече кроз вене наше земље на нивоима који никада раније нису виђени - поручују се у реаговању тима бившег председника САД.

Подсетимо, прва оптужница против Трампа је подгинута у оквиру истраге о поверљивим документима која је бивши председник изнео из Беле куће, а пре тога је велика порота Менхетна подигла оптужницу против Трампа за пословну превару.

БОНУС ВИДЕО:

ВОЈНЕ ВЕЖБЕ НА ТАЈВАНУ: Тајпеј симулира кинески напад на аеродром Таојуан

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".