Десантис ће вечерас објавити кандидатуру током разговора са извршним директором те компаније Илоном Маском, објавила је агенција Ројтерс позивајући се на Десантисов политички тим.

Десантис ће бити највећи ривал бившем председнику Доналду Трампу за републиканску номинацију и вероватно ће уздрмати предизборну трку. 

Трамп тренутно ужива највећу подршку републиканских бирача, наводи Глас Америке (ВОА).

Маск је ретвитовао новинара кабловске мреже Фокс њуз који је пренео да ће Десантис објавити кандидатуру током интервјуа у среду увече по локалном времену.

Маск је потврдио да ће присуствовати виртуелној конференцији, чији домаћин је дневник Вол стрит џурнал, али је рекао да то не представља подршку Десантису.

"У ово време не планирам да подржим било ког кандидата, али сам заинтересован да Твитер буде нека врста простора за разговор", рекао је Маск.

Десантис (44) тренутно обавља други мандат на положају гувернера Флориде, после убедљиве победе на изборима у новембру. 

Маск је у новембру твитовао да ће га подражати ако се буде кандидовао за председника за изборе 2024.

Десантис и Трамп су били блиски савезници током мандата бившег председника у Белој кући. 

Трамп је подржао Десантиса када се први пут кандидовао за гувернера Флориде. 

Међутим, после одласка са положаја, Трамп је често критиковао гувернера Флориде, наводи ВОА.

Током пандемије корона вируса, Десантис је постао национално лице отпора ношењу маски и обавезној вакцинацији, а оштро је критиковао и водећег америчког епидемиолога, доктора Ентонија Фаучија, додаје Глас Америке.

Тако се сукобио са компанијом Дизни која се противила његовом закону којим је у школама ограничено разматрање ЛГБТQ питања. 

Забранио је и готово све абортусе на Флориди, укинуо програме за етничку разноликост на државним универзитетима и дозволио да се оружје носи без дозволе, наводи ВОА.

Због тога је, како оцењује Глас Америке, постао и популаран међу конзервативцима, мада према последњим анкетама, Трамп има већу подршку републиканских бирача.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".