Демири, који је данас ухапшен на Косову по потерници Министарства унутрашњих послова Северне Македоније, осуђен је на доживотну казну затвора као извршилац убиства четворице дечака и рибара, које се догодило 12. априла 2012. године на Смилковском језеру, близу Скопља. 

Министарство унутрашњих послова Косова саопштило је да је Демириј (38) ухапшен по потерници Министарства унутрашњих послова Северне Македоније, по наредби Основног суда у Скопљу, због извршења кривичног дела "тероризам" из члана 394. Кривичног законика у вези са петоструким убиством на Смилковском језеру.

Према информацијама добијеним од Косовске полиције, он ће бити приведен надлежном судији, саопштили су из МУП Косова.

Фото: мвр.гов.мк

 

У случају "Монструм" на доживотне затворске казне осуђени су Алил Демири и браћа Агим и Африм Исмаиловић. Фејзи Азири осуђен је на 15 година затвора, док је Хаки Азири осуђен на девет година. Један од петорице оптужених, Сами Љута, ослобођен је оптужби. Африм Исмаиловић је и даље у бекству.

У злочиниу почињеном на Велики четвртак 2012. године убијени су рибар Борче Стевковски и четворица средњошколаца - Филип Славковски, Александар Начевски, Цветанчо Ацковски и Кире Трпковски.

БОНУС ВИДЕО:

КРВАВА ТУЧА У РОЖАЈАМА: Ножем повређене три, ухапшене две особе

(Косово онлајн)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".