Прошло је више од деценије од премијере филма "Монтевидео, бог те видео", а мало је познато јавности да је за главну улогу Александра Тирнанића првобитно био изабран Марко Јанкетић.

Драган Бјелогрлић је након што је Марко вратио улогу, дао шансу Милошу Биковићу, који је заиста искористио својих пет минута.

Фото: В. Данилов

 

 

Марко тада није могао да усклади филмске и позоришне обавезе, па је одлучио да прихвати ангажман само у представи "Прљаве руке", редитеља Никите Миливојевића, у Атељеу 212.

Млади глумац је тада имао веома јак разлог да поступи управо овако. Улогу Игоа је некада играо његов отац Миша Јанкетић.

 

 

Млади Марко Јанкетић не крије да је пропустио шансу, а ни Милош Биковић да првобитно није њему била намењена улога Александар Тирнанић.

- Драган Бјелогрлић је дуго размишљао коме да повери улогу. Имао је веома незахвалан задатак не само да дебитује као редитељ већ и да отвори простор једној потпуно новој генерацији глумаца, да им да простор и поверење. Млади глумци ретко кад имају изразити шарм. Он се зарађује искуством, улогама, односом према послу - рекао је Биковић пре неколико година у Лесковцу. Милош није био подобан да игра нападача јер је најгори фудбалер међу глумцима.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Док је бирао главне улоге, нас 15-20 младих глумаца свакодневно је ишло на тренинге. Надао сам се да ћу добити улогу Ивице Бека и појавити се у другом делу, али нисам имао амбиције за главну. У једном тренутку Драган ме је позвао и рекао: "Види, ја хоћу да ти дам Тиркета, али много си висок и појма немаш да играш фудбал". Рекао сам му да ћу се потрудити око фудбала. Имао сам тренинге кад и цела екипа, али и насамо с тренером, и сам са собом, кад ме нико не види. То је захтевало много рада и тај период ми је био стресан. Онда сам схватио да никада нећу научити добро да играм фудбал, али могу да искористим неколико трикова које ћу да навежбам до перфекције. А кад те трикове изведем, све после тога ће деловати као да "овај дечко влада фудбалом". Тако сам и конципирао свој лик - закључио је глумац, преноси Лепотесрбије.рс

БОНУС ВИДЕО: