* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију тог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. Како су тада медији писали, подсетићемо вас из дана у дан - баш како су тада, у реалном времену излазили новински чланци. *

Настављамо са другим даном који је Стефан провео у заточеништву, када су медији писали да Брена и Боба имају рок да исплате два и по милиона марака.

У "Вечерњим новостима" је тада изашао текст са насловом:

Стефана очекују данас

"Отмичари осмогодишњег дечака после прво поруке - да родитељи морају до недеље да донесу 2,5 милиона марака - више се нису јављали. У петак Боби Живојиновићу су на заказаном месту оставили картицу за мобилни телефон, преко кога ће добијати даља упуства. 

ОТМИЦА Стефана Живојиновића осмогодишњег сина Лепе Брене и Слободана Живојиновића улази у драматичну фазу размене. 

Фото: Архива Новости

 

 

Рок који су отмичари оставили породици Живојиновић да прикупи 2.5 милиона марака, истиче данас, када би требало да се обави примопредаја... 

Криминалци, а очигледно је да се ради о професионалцима испланирали су све до детаља. И, мада већ више од два дана држе заробљеног малог Стефана, не емитују нове поруке. Само су јасно упозорили Бобу Живојиновића да из операције размене искључи могућност мешања полиције.

Отмичари су Стефана покупили испред куће на Бежанијској коси, а већ пет минута доцније о томе известили мобилним телефоном Лепу Брену.

Убрзо потом позвали су и Бобу, рекавши му да му је дете отето, да оде на одређено место и узме коверат у коме ће наћи даља упутства. Тако је и било. Боба Живојиновић је у коверти нашао нову телефонску картицу и препоруку да је стави у свој мобилни телефон, уз објашњење да ће преко тог броја убудуће добијати даља упутства.

Фото: Новости

 

 

Отмичари су родитељима саопштили на том новом броју да имају рок до недеље да припреме 2,5 милиона марака, а о детаљима примопредаје биће временом обавештени. До јуче поподне није стигла више ниједна нова порука, нити су Брена и Боба били уопште у ситуацији да чују макар глас свог детета.

Несрећни родитељи су у шоку. Полицију нису обавештавали и настоје да преко пријатеља прикупе тражену уцену. Претходно, наравно, желе да на било који начин добију потврду да је са малим Стефаном све у реду.

Бројним пријатељима овог спортско-уметничког пара непрестано зову телефоном и јављају се практично из свих крајева света. Нуде помоћ, траже објашњења, детаље, али Брени и Боби није ни до какве приче. Само настоје да данас коначно загрле своје дете, а коментари, ако их уопште буде било, могу да уследе тек пошто Стефан стигне у окриље мајке, оца и млађег брата Виктора.

Намерачили се

Криминалци су се очигледно намерачили на фамилију Живојиновић. Два пута је Боби украден исти комби и оба пута је платио уцену.

Брени су лопови једном "склонили" џип, а њен супруг је још у два наврата морао да отплаћује "дуг" за украдени "ауди".

Пре неколико дана крадљивци су Боби отели најновији тип "БМВ"! Бивши тенисер овог пута није хтео да плати уцену, па се сада криминалци возикају његовом "петицом".

Као прави мафиози

Киднаповања, политичке отмице, нестанци познатих личности, као најсложенији послови мафије - судећи по неким свежим примерима - постали су и део наше стварности!

Фото: Новости

 

 

Пре неколико дана отет је један младић у по бела дана и његов богати отац је отмичарима исплатио 10.000 марака. Десетак дана се не зна за судбину једног другог младића, за чији откуп се од богате сестре тражи фантастичних 5 милиона марака.

Они упућенији се присећају прве велике отмице у Београду од пре неколико година. Тада је за откуп једног познатог бизнисмена киднаперима исплаћено 500.000 марака!

 * Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Вечерњим новостима 26.11.2000.*

 

Све делове серијала "Ретроспектива отмице Стефана Живојиновића" можете прочитати на ОВОМ линку.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".