Без повређеног Филипа Петрушева, а са жељом да се настави са добрим издањима у Манили, "орлови" су рано загосподарили тереном, и то предвођени Николом Јовићем.

Колико капитена, Богдана Богдановића, шут није хтео, толико је најмлађег члана репрезентације "служио", те је уз његове три тројке и почео 20-минутни српски кошаркашки плес против Порториканаца. Јачи за неке адуте које нису имали на располагању приликом београдске лекције коју су недавно доживели, надали су се играчи селектора Колона да ће пружити значајно јачи отпор, али... надања су у првом полувремену била једно, а расположена и врло конкретна Србија нешто сасвим друго.
Оних уводних 20 минута наши су добили са 57:27, и то уз 11 поена Јовића (све у првој деоници) и десет Милутинова, а одлична игра "другопозиваца" који су за првих седам минута друге деонице направили серију 19:2, омогућила је да се добар наступ са почетка "продужи". "Архивирана" је била троминутна беспотребна јурњава и шутирање с дисанце на почецима напада, што се десило крајем прве четвртине, спуштала се више лопта у рекет, додавало се много више, а на све то - за 20 минута игре изабраници селектора Пешића само једном су изгубили лопту.

Наставак је, међутим, донео драстичну промену у приступу, па је за седам и по минута треће четвртине примљено онолико поена колико за цело полувреме. Порториканци су затрпали кош "орлова" тројкама, ови им "узвраћали" брзоплетим акцијама, које су донеле пет изгубљених лопти за десет минута, а скроминих шест погодака из игре и исто толико промашаја.

Пешић је тражио тајмауте, покушавао да и речима и изменама продрма екипу, али она је поменуту деоницу изгубила са убедљивих 18:31, но захваљујући великој предности из првог полувремена задржала осетну предност. Али, како је време одмицало, тако је она смањивана, и смањивана, и смањивана...

Смењивале су се лоше одлуке и непрецизни српски шутеви са једне, а тројке Порториканаца са друге стране, који су својом 15. (из 34. покушаја) најавили смањивање заостатка на само десет разлике, што се и десило половином четврте четвртине (81:71). Тада је на сцену ступио капитен - Богдановић је са шест узастопних поена вратио Србији значајнију предности, а како је семафор три и по минута пре краја показао 88:71, тадашњи тајмаут Колона није био довољан да његови изабраници наставе потеру за чудом.

Ипак, нема никакве сумње да ће селектор Србије и те како имати шта да каже играчима пред последњи меч прве фазе - у среду од 10 часова по средњоевропском времену против Јужног Судана.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".