О његовим улогама и глумачким бравурама и данас се прича, а мало је позната чињеница да је пре студија глуме уписао психологију на Филозофском факултету у Београду. После две године студија предомислио се и 1990. године је уписао глуму на београдском Факултету драмских уметности у класи професора Владимира Јевтовића.

Многи и не памте да је чувени Глоги једну од првих улога остварио у легендарној серији "Бољи живот" Синише Павића, која је постала једна од највољенијих домаћих серија која се и данас радо гледа. Кроз тежњу јунака за бољим животом предочена је богата и прецизна слика целог југословенског друштва на крају једне епохе.

Фото: А. Станковић

 

Тада је Глогова био још средњошколац који се интересовао за глуму, а у популарној серији појавио се у неколико епизода као школски друг Слободана Бобе Попадића, којег је глумио Драган Бјелогрлић.

Иако је имао малу улогу, Глоговца је публика приметила због упечатљивог изгледа са коврџавом косом и харизме којом је пленио.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kurir

 

Све што се касније догодило на професионалном плану овог уметника остало је историја, почевши од улога у остварењима "Реквијем за један сан", "Рај", "Вуковар, једна прича" до филма "Убиство с предумишљајем", који га је учинио славним.

БОНУС ВИДЕО: