Симанића је пре неколико дана током утакмице, у грађењу испод коша, лактом ударио кошаркаш Јужног Судана Нуни Омот.

Након што је Симанић први пут оперисан у ноћи између 30. и 31. августа, доктори су пратили постоперативни опоравак и донели одлуку да је због настанка компликација, нова операција неопходна. Репрезентативац Србије оперисан је јуче у Манили и одстрањен му је бубрег.

- Кошаркашки савез Јужног Судана обавештен је о повреди играча Борише Симанића и накнадном вађењу бубрега услед инцидента који се догодио на прошлонедељној утакмици Светског првенства против Србије. У дуелу је дошло до контакта српског играча и репрезентативца Јужног Судана Нунија Омота. Судије су прегледале снимак инцидента одмах након што се догодио и није утврђено да је Омот направио прекршај. Тада ни савез ни играч нису били упознати са озбиљношћу Симанићеве повреде. Околност је била ненамерна и несрећна - наводи се у саопштењу КС Јужног Судана.

 

Кажу да је њихов играч након ситуације са Симанићем био мета расизма.

- Федерација би се додатно позабавила расизмом и узнемиравањем које је претрпео играч Нуни Омот, након што су се појавиле вести о овом жалосном развоју догађаја. Осуђујемо било какав расизам усмерен према играчу. Кошарка је спорт за који је познат да спаја јуде, а не да се користи као оруђе предрасуда. На крају, упућујемо молитве и најбоље жеље Бориши Симанићу - стоји у саопштењу КС Јужног Судана.

БОНУС ВИДЕО:

Поклон и овације пуне "Арене" за Јана Веселог  

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".