Неколико практичних савета за чишћење рерне је увек добродошло, без обзира на то колико сте већ искусни у томе

Небројено пута смо се уверили како агресивна хемијска средства не помажу против тврдокорних мрља, поготово ако нисте редовно чистили рерну.

Ево како да себи поједноставите овај напорни подухват:

У врућу воду наспите детерџент за прање веша, додајте мало алкохола, добро изрибајте рерну и оставите да неко време одстоји. Затим истрљајте мокром челичном вуном, а онда још поспите и содом бикарбоном. Поновно мало истрљајте и оставите нека делује, а на крају добро исперите.

Фото: Профимедиа

 

 

Ако вам у току печења храна падне на дно рерне, на то место одмах поспите со. Када се рерна охлади, лакше ћете уклонити остатак.

Додатни савет

Сваки пут када употребљавате рерну, нарочито ако печете месо или нешто друго на уљу, обложите је алуминијском фолијом. Масноћа ће се, уместо у унутрашњости пећнице, таложити на фолији и олакшати вам касније чишћење.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".