- Против именованог су пред овим тужилаштвом вођена два кривична поступка, оба су окончана доношењем осуђујуће пресуде од стране суда и то оба пута за кривично дело насиље у породици - наводе за "Блиц" у Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

Подсетимо, Горан М. (39) осумњичен је да је синоћ на путу Глоговица-Дубочане "голф 2" са 1.94 промила алкохола у организму прешао у супротну саобраћајну траку и ударио мопед којим су управљала двојица дечака од 11 и 12 година, након чега је побегао.

Полиција га је убрзо пронашла и ухапсила.

Фото: Принтскрин друштвене мреже

 

 

Дечаку откинута нога

Како је "Блиц" писао, полиција је на лицу места затекла повређене дечаке М.Д. и П. У. као и део ноге дечака М. Д. који је одвезен санитетом Хитне помоћи за Београд.

Управа саобраћајне полиције је организовала пресретаче и патроле да рашчисте пут до Београда како би тешко повређени 11-годишњак у пратњи лекарске помоћи што пре стигао до болнице.

Други дечак је према нашим сазнањима збринут у Клиничком центру Ниш. Њему су констатоване тешке телесне повреде - прелом обе потколенице.

Огласило се тужилаштво

- До саобраћајне незгоде је дошло када је, возило којим је управљао М.Г. под дејством алкохола и кретао се из смера Глоговице ка Дубочану, прешло на леву страну коловоза гледано из правца његовог кретања и предњим левим делом возила ударио у мопед.

Малолетна лица задобила су тешке телесне повреде, а М.Д. је од силине ударца ампутирана лева нога испод колена.

Након саобраћајне незгоде возач је напустио лице места, али је убрзо пронађен и по налогу дежурног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Зајечару задржан у трајању до 48 сати. Дежурни тужилац обавио је увиђај заједно са овлашћеним службеним лицима ПУ Зајечар и предузете су све мере како би се прикупили докази са лица места. По саслушању осумњиченог биће разматрано да ли постоје законски основи да се према њему одреди притвор, обзиром на тешке последице проузроковане саобраћајном незгодом и обзиром на чињеницу да је напустио место незгоде - саопштило је тужилаштво.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".