Због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, оптужени су Стефан З. (28) из Лебана и Лука В. (26) из Краљева.

Држављани БИХ, који су у међувремену изручени Србији, Марко П. (28) и (22) Азра Ш. оптужени су за кривично дело тешко убиство у помагању.

Фото: З. Јовановић, Приватна архива, МУП РС, Друштвене мреже

 

 
Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.
Тужилаштво је такође предложило суду да продужи притвор свим окривљенима.

Постоји основана сумња да су Стефан З. и Лука В. 9. марта 2023. године око 11.05 часова на подмукао начин лишили живота Р. Р., који је услед задобијених повреда преминуо у 11.32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу на бензинској пумпи у Рушњу.
 
Сумња се да су они носећи хируршке маске преко лица, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у Р. Р. док је стајао испред улаза у кафић.

Фото: Принтскрин

 

Р. Р. је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, услед чега је Р. Р. пао на под. 

 
Стефан З. му је потом, како се сумња, пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Такон тога су обојица осумњичених побегли са лица места аутомобилом марке „голф 4 караван” који су потом запалили у насељу Петлово брдо.
Сумња се да су друго двоје окривљених Марко П. и Азра Ш. са умишљајем помогли Стефану Л. и Луки В. у извршењу кривичног дела, јер су им обезбедили аутомобил „голф 4 караван” за потребе убиства, а Марко П. и да им је створио услове за извршење кривичног дела.

Фото: Новости

 

Након што су ушли на територију Србије, Марко П. је у једној рентакар агенцији у Београду изнајмио на своју личну карту аутомобил „фијат тип 500”, да би потом, 27. фебруара, мобилним телефоном контактирао са сада покојним Р. Р. ради куповине његовог аутомобила ПМВ „голф 8”.
 
Следећег дана они су разменом СМС порука договорили да се нађу на бензинској станици „Кнез петрол” у Рушњу, где је осумњичени Марко П. дошао изнајмљеним аутомобилом, а како би видео возило марке „голф 8” које је продавао Р. Р.
 
Девет дана касније, 9. марта, Марко П. је контактирао са Р. Р. путем апликације „Вотсап”, па су се договорили да се око 11 часова састану на бензинској станици „Кнез петрол” у Рушњу ради куповине његовог аутомобила, иако се Марко П. налазио на територији БиХ. На тај начин он је створио услове за извршење кривичног дела Стефану З. и Луки В.
Азра Ш. је, како се сумња, 4. марта заједно са Марком П. у Краљеву са једног паркинга одузела возило „голф 4 караван” и довезла га у Београд, а осумњичени Марко П. се довезао изнајмљеним „фијатом тип 500”.
 
Поменути „голф 4 караван” су касније Стефан З. и Лука В. користили за извршење кривичног дела.

БОНУС ВИДЕО:

КОМШИЈЕ У ШОКУ ПОСЛЕ УБИСТВА У МЛАДЕНОВЦУ: Душан био изванредан човек и сјајан мајстор

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".