Најмање троје мртвих, 25 повређених, међу којима и двоје деце од 6 и 9 година, последица су јутрошњег тешког судара који се догодио на путу за Солун када су се сударила два грчка путничка аутомобила и аутобус из Србије нишких таблица. Како пишу грчки медији, несрећа се догодила недалеко од Килкиса, у близини Евзонија.

У нишком аутобусу било је 78 путника. Троје је настрадало у једном грчком аутомобилу, а четврти путник из тих кола је тешко повређен. И наш аутобус и оба аутомобила су се сурвали у јарак после силовитог судара. Још троје путника извучено је у несвесном стању из другог грчког аутомобила.

Други грчки медији преносе да је повређених чак 42 од којих је један и интубиран. Наводно је реч о 40 одсраслих и двоје деце од 6 и 9 година. Сви су пребачени у болницу у Килкису.

На тзв. грчким групама на Фејсбуку, које окупљају наше туристе који летују у тој земљи, појавила се информација да је петоро наших из нишког аутобуса, наводно, теже повређено, као и да је читав пут затворен у оба смера. Велики број путника из аутобуса задобио је тешке телесне повреде.

"Људи су одмах притрчали у помоћ и извлачили повређене и без свести", додају очевици. Одмах по дојави огроман број Хитних служби Грчке стигло је на лице места, како би пружили лекарску помоћ повређеним лицима. На лице места стигли су и припадници полиције који врше увиђај.

БОНУС ВИДЕО: