- Пацијент је хоспитализован на Клиници за анестезију и интензивну терапију УКЦ Ниш. Налази се у тешком, животно угрожавајућем стању. Прикључен је на апарат за вештачку вентилацију - кажу у УКЦ Ниш.

Повређене близнакиње, страдала једна особа

Он је примљен јуче у Универзитетски клинички центар у Нишу и хитно оперисан док су две девојчице, његове ћерке, старе по годину и по дана хоспитализоване али нису животно угрожене.

Четврта особа која је била у аутомобилу погинула је на лицу места, а према непотврђеним информацијама, нагађа се да је у питању његова супруга, мајка близнакиња.

Одмах о пријему у УКЦ НИШ М. П. Л. је подвргнут хитној дијагностици којом је утврђено крварење у мозгу и можданим опнама, крварење у врату, вишеструки преломи ребара десно, са дефектом на зиду грудног коша, пнеумоторакс десно, контузија плућа и јетре уз оштећење ткива јетре.

Оба детета из удеса, девојчице старе 1,5 година хоспитализоване су на Клиници за дечију хирургију и ортопедију УКЦ Ниш.

Једна девојчица тешко повређена

Након окончане дијагностике близнакиња утврђено је да једна девојчица има тешку повреду, али да није животно угрожена док је друга само угрувана.

- Након урађене комплетне дијагностике по траума протоколу, утврђено је да је једна од пацијенткиња имала повреду - посекотину језика, која је одмах хируршки санирана од стране максилофацијалних хирурга, као и прелом десне надлактице, који је тренутно, према речима лекара, конзервативно саниран. Иако је, како кажу надлежни, реч о тешкој телесној повреди, није животно угрожена. Када је реч о другој пацијенткињи, она сем угруваности, нема повреда. Обе пацијенткиње, хоспитализоване су на одељењу Клинике за дечију хирургију и ортопедију УКЦ Ниш.л и налазе се у стабилном стању - речено је јуче у УКЦ Ниш.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: