- Pacijent je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Nalazi se u teškom, životno ugrožavajućem stanju. Priključen je na aparat za veštačku ventilaciju - kažu u UKC Niš.

Povređene bliznakinje, stradala jedna osoba

On je primljen juče u Univerzitetski klinički centar u Nišu i hitno operisan dok su dve devojčice, njegove ćerke, stare po godinu i po dana hospitalizovane ali nisu životno ugrožene.

Četvrta osoba koja je bila u automobilu poginula je na licu mesta, a prema nepotvrđenim informacijama, nagađa se da je u pitanju njegova supruga, majka bliznakinja.

Odmah o prijemu u UKC NIŠ M. P. L. je podvrgnut hitnoj dijagnostici kojom je utvrđeno krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruki prelomi rebara desno, sa defektom na zidu grudnog koša, pneumotoraks desno, kontuzija pluća i jetre uz oštećenje tkiva jetre.

Oba deteta iz udesa, devojčice stare 1,5 godina hospitalizovane su na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš.

Jedna devojčica teško povređena

Nakon okončane dijagnostike bliznakinja utvrđeno je da jedna devojčica ima tešku povredu, ali da nije životno ugrožena dok je druga samo ugruvana.

- Nakon urađene kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da je jedna od pacijentkinja imala povredu - posekotinu jezika, koja je odmah hirurški sanirana od strane maksilofacijalnih hirurga, kao i prelom desne nadlaktice, koji je trenutno, prema rečima lekara, konzervativno saniran. Iako je, kako kažu nadležni, reč o teškoj telesnoj povredi, nije životno ugrožena. Kada je reč o drugoj pacijentkinji, ona sem ugruvanosti, nema povreda. Obe pacijentkinje, hospitalizovane su na odeljenju Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš.l i nalaze se u stabilnom stanju - rečeno je juče u UKC Niš.

(Blic)

BONUS VIDEO: