- Сада ако би се десило да не пијем воду 5 сати дошло би до повишене температуре, а затим и дехидратације и коме - испричао је Марин.

Проблем је што рецептори у хипофизи не хватају течност, те она само пролази кроз њега и због тога овај младић мучи живу муку.

- Ти рецептори у хипофизи, седми рецептор, како је доктор сликовито објаснио, као хватаљке које луче течност и које прерађују и организму дају. Значи они су мени замрли и нема тога него само пролази кроз мене вода. А хормон мирин ми лучи, значи уредан је све нормално, али једноставно нема функције рецептор да то прихвати - каже Марин Чутурић, феномен из босанског места Фојнице.

Жив се човек на све навикне

Марин је запослен у породичној фирми, а његов посао је обрада метала. Прекомеран унос воде му не представља препреку, али без ње не сме остати.

- Тако ми је од рођење, није ми тешко јер сам се навикао, значи само кад сам жедан напијем се воде, то је неких минут-два, измокрим колико је потребно и наставим свој посао - каже Марин.

Иако му није оптерећење да води рачуна о довољном уносу течности у организам, каже да никако не би смео допустити да дехидрира.

- Једини терет је на бубрезима који морају да обраде ту количину виде. Морам живети и борити се - каже Марин.

За овог 27-годишњег младића многи кажу да је феномен који има само неколико особа на свету. Марин се бави спортом, планинари, вози мотоцикл. Где год иде носи неколико флаша воде.

Као беба пио литар воде

Бављење спортом, каже, представља његов унутрашњи мир.

- Једноставно то је неки мој унутарњи мир који осећам кад се попнем на стену, то је једноставно тај адреналински спорт који ме води - каже овај младић који на сваку вожњу мора носити по 5л воде како би био довољно хидриран.

- Није ми то проблем, јер знам који је осећај када се попнем горе и видим то пространство - каже Марин за јутуб канал "Глас Америке".

Као беба је пио литар воде на дан а у окружењу сви су упознати с његовом причом и често му доносе воду.

- Мој пут је такав, живот да сам пијем воду, од рођења се с тим носим - каже овај младић и истиче да је увек желео да покаже да се у животу "све може, кад се хоће".

БОНУС ВИДЕО:

У СТРОЈУ НАЈБОЉИХ: "Новости" на обуци нових припадника 72. бригаде за специјалне операције

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".