Једно од најпознатијих кумства на естради је између Цеце Ражнатовић и Вики Миљковић, а мало ко зна да познанство ове две певачице траје много дуже него њихове каријере.

Цеца и Вики познају се одмалена. Све је почело тако што су Виолетин отац и Светланина мајка заједно студирали на Педагошкој академији у Приштини, а након тога и наставили дружење.

Оне су често проводиле време заједно, посећивале једна другу, а како је Вики једном приликом истакла, никада се нису посвађале.

Цеца је касније венчала Вики и Драгана Ташковића Ташкета, а поред ње, Вики је тада за куму узела и певачицу Сању Ђорђевић, која јој је две године касније крстила сина Андреја.

Фото: АТА имагес

 

Тада је јавност сумњала да су се куме посвађале, те да је због тога Сања крстила Андреја, а не Цеца. Ражнатовићка је то одмах демантовала, рекавши да су се Вики и Ташке са њом договорили да им крсти друго дете. Међутим, то се није догодило, а Вики је недавно причала да јој је веома жао што није родила још једно дете.

Иако се у медијима и јавности причало да су Љубинка Кларић и Цеца куме, то није потпуно тачно, а Љубинка је једном приликом открила истину о томе.

- Моја рођена сестра венчала је Цецину рођену сестру и тако смо и ми постале куме. Контакте одржавамо онолико колико нам обавезе дозвољавају, али се сви трудимо да се окупимо на важним породичним догађајима - рекла је глумица пре неколико година.

Животн пут Лепе Брене и Саше Поповића укрстио се још у њиховој младости. Своје пријатељство започели су када се певачица придружила музичкој групи "Слатки грех", док су у зрелијим годинама заједно основали "Гранд" продукцију. Међутим, њих двоје не веже само пословни однос.

Фото: АТА имагес

 

Саша Поповић позвао је Брену да му буде кума на његовом венчању са Сузаном Јовановић, те је тако дугогодишње пријатељство заувек везано.

Певач Жељко Јоксимовић у браку је са водитељком Јованом Јоксимовић, са којом има троје деце.

Међутим, пре ње Жељко је био ожењен Весном, која му је родила ћерку Мину. Њему је тада на венчању кум био глумац Ненад Јездић. Њих двојица се познају од детињства, с обзиром на то да су обојица из Ваљева.

Када је одлучио да се ожени Јованом, Жељко је за кума изабрао свог дугогодишњег пријатеља и менаџера Банета Обрадовића, док је Јовани кумовао колега са којим је дуги низ година водила јутарњи програм, Срђан Предојевић.

Фото: АТА имагес

 

Када су Филип Живојиновић и Александра Пријовић решили да изговоре судбоносно "да", он је одлучио да за кума узме кошаркаша Милоша Теодосића.

На велико изненађење свих, Александра није имала куму, већ кума - популарног певача Аца Пејовића, који је њен и Филипов пријатељ од почетка њихове везе.

Када се Леонтина Вукомановић удавала за Филипа Пата, све је било у строгој тајности, а кума јој је била Милица Митровић, супруга Жељка Митровића.

Како су домаћи медији преносили, Леонтина је касније крстила децу Жељка и Милице - Андреу и Кристину.

Фото: В. Данилов

 

Певачица Ана Бекута је доказ да су пријатељства на естради заиста права и да могу да трају. Тако она има чак три познате куме.

Ана Бекута је Мири Шкорић венчана кума, а снимиле су и два дуета од којих једна песма носи симболичан назив "Кумина песма".

Још једна Бекутина кума је и Соња Митровић Хани, бивша супруга Жељка Митровића. Поред ње, Ана је била кума и Мерими Његомир.

Покојни Шабан Шаулић кумовао је на венчању Зорици Брунцлик и Мирољубу Аранђеловићу Кемишу.

Фото: Н. Скендерија

 

Глумица Тијана Максимовић стекла је велику популарност играјући у серији „Игра судбине“ Жаклиницу Танасковић, министаркину ћерку. Ипак, мало ко зна да је она кума популарног певача МЦ Стојана.

Милица Тодоровић била је кума Стевану Анђелковићу на венчању, као што је и Вањи Мијатовић кума Александра Младеновић. Андреана Чекић је кумовала Дарку Лазићу и Катарини Грујић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: