Бројни припадници естраде обогатили су се од јавних послова по којима су се прославили, али већина њих одлучила је да свој новац уложи у бизнисе различитих намена који им доносе додатне приходе и осигуравају их уколико дође до немилих догађаја и њихово примарно занимање постане угрожено.

Познати за себе воле да кажу да су у шоу-бизнису, а као другу грану занимања неретко бирају угоститељске објекте које отварају широм региона. Док се неки хвале својим приватним бизнисима, други не граде угоститељску каријеру на рачун свог имена.

Фото: АТА имагес

 

Угоститељство је друго занимање певачице Зорице Марковић која је отворила и затворила много кафана. Позната као прави кафеџија, она је увек задужена за добру атмосферу, посебно када је у питању жива свирка.

Како би могла да наступа када жели и прави журке по њеном укусу одлучила је да отвори кафану у којој су певали бројни певачи.

ФОТО: Принтскрин / Инстаграм / слобарадановиц'с профиле пицтуре слобарадановиц

 

Слоба Радановић заједно са својим менаџером и кумом Гораном Лечићем Леком удружио је снаге и отворио локал на Ади Хуји где током дана гости могу да уживају у специјалитетима и лепом амбијенту, док увече често организује свирке на којима гостују његове колеге.

Фото: АТА имагес

 

Најпознатији угоститељ на естради Ера Ојданић је недавно проширио посао. Неколико километара од свог мотела, певач је отворио и кафану, коју он назива рабаџијском, јер је на Ибарској магистрали.

Као искусном вуку са непогрешивим осећајем за добар посао, угоститељски бизнис му цвета. Његова кафана је непрекидно пуна.

Фото: АТА имагес

 

Неда Украден била је власница кафића и ресторана у Сарајеву, а касније је исти посао развила и у Београду. Од када је постала бака она сваки тренутак користи за дружење са унуцима, а складу са тим решила је да отвори играоницу на Бановом брду, где ће њене унуке моћи да се уживају, али и друга деца која буду посетила играоницу. Певачица је мислила и на даме, за које је отворила центар за улепшавање, у склопу играонице.

Фото: АТА имагес

 

Поп певач, Саша Ковачевић пре неколико година отворио је свој ресторан у једном елитном новобеоградском насељу. Ковачевићев ресторан изазвао је само позитивне реакције како на модеран амбијент, тако и на добар избор хране и пића у којима уживају гости.

Фото:АТА имагес

 

Лепа Брена једна је од највећих домаћих звезда, али и успешна жена када је бизнис у питању. Доскорашња власница гигантске музичке продукције, Лепа Брена давне 1993. отворила је мали киоск брзе хране у Новом Саду, у којем се махом продају пљескавице.

Поред тога, она заједно са супругом Бобом Живојиновићем поседује и лаунџ бар (кафић и ресторан) на Златибору, а раније су били увозници једног познатог енергетског пића, као и аутомобила једног америчког произвођача.

Фото: Небојша Параушић

 

Филип Живојиновић заједно са супругом Александром власник је ресторана на Дедињу.

Фото: АТА имагес

 

Власница највећих груди на естради Јана Тодоровић са супругом Иваном власница је и ресторана у Београду у којем су многе естрадне звезде славиле своје рођендане, међутим услед породичне трагедије бизнис је тренутно затворен.

– Још увек нисмо одустали од ресторана, под закупом је и даље. Отворили смо га у најгоре време, баш када су прогласили полицијски час. Много смо у њега уложили. Десила се породична трагедија, мој сестрић који је водио ресторан је преминуо, а ја сада немам снаге да се бавим тиме – објаснила је Јана, истичући да бол за преминулим сестрићем не пролази.

Фото: АТА имагес

 

Харис Џиновић је неколико година био власник кафане у Паризу. Пријатељ и он отворили су ресторан, јер им се смучило да их избацују после фајронта.

Закључили су да нема бољег решења од отварања сопствене кафане у којој нема фајронта! Али, кафана Хариса Џиновића, у којој је певач са пријатељима лумповао до зоре, није дуго опстала.

Фото: АТА имагес

 

Верица Шерифовић је годинама са супругом, музичарем Рајком Шерифовићем, држала кафану у Крагујевцу. Њихов ресторан је био познат као место где се одлично једе и слуша добра музика. Својевремено је Верица имала и своју посластичарницу која је упркос квалитету затворена услед кризе.

– Поскупљење утиче на све, па сам своју посластичарницу затворила. За време короне смо сви осетили кризу што се тиче тих малих предузећа, па је то, наравно, сачекало и мене. Једноставно се није више исплатило да се то држи. Нисам ја једина, шта је, ту је – изјавила је тада певачица.

Фото: АТА имагес, И. Маринковић

 

Марија Шерифовић важи за једну од најбољих певачица у региону, али показала се као лош бизнисмен. Она је прво уложила новац у кафић на Новом Београду близу насељу где иначе живи, покушала је и са дискотеком у Бечу, али су се њени послови неславно завршили. А, онда је одлучила да се ипак посвети ономе у чему је најбоља- певању.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Бранка Соврлић и њен супруг Садик Пашић Паја власници су неколико угоститељских објеката у Сарајеву, а најпознатији је свакако кафана с босанским специјалитетима.

Фото: АТА имагес

 

У време највеће популарности, водитељ Зоран Пејић Пеја и његова тадашња супруга, певачица Злата Петровић, отворили су киоск брзе хране у Београду.

Лепо је радио годину, две, али како се брак водитеља и певачице љуљао, тако је и посао у локалу слабио. После развода, локал је припао Пеји.

Фото. АТА имагес

 

Иако је у реновирање једног ноћног клуба у близини Калемегдана Ана Николић уложила 30.000 евра, испоставило се да је ово била лоша инвестиција, па је певачица ставила катанац на врата.

Фото: Игор Маринковић

 

Певач, Шабан Шаулић је отворио кафић са својом супругом, а његова ћерка Илда Шаулиц наставила је да води посао.

Фото: В. Данилов

 

Гордана Стојићевић годинама са супругом успешно води ресторан. Корист је вишеструка – не мора да кува у свом дому, лепо зарађује, а има где и да пева, на чему јој завиде многе колегинице. Редовни гости у Гоцином локалу су естрадњаци.

Фото: Репринт Сабор

 

Лепа Лукић је кафану отворила пре много година. Целог живота је Лепа бежала од било каквог приватног посла који би јој одузимао време и енергију. Како сама каже, не занима је ништа што нема везе са музиком. Али, пошто су њен братанац и његова жена остали без посла, хтела је да им помогне и обезбеди им посао.

Фото: АТА имагес

 

Халид Муслимовић има хотел који успешно ради већ деценијама, а у свом власништву има и ресторан где често наступа.

Фото: Н. Скендерија

 

И Халид Бешлић власник је мотела, као и пумпе коју је недавно издао. Бешлић признаје да је пуно бољи певач него угоститељ, али да и даље држи мотел, јер увек може сместити бројне пријатеље и родбину када му долазе у Сарајево.

Фото: АТА имагес

 

Звезда Гранда Милан Динчић Динча својевремено је држао ресторан брзе хране. Познат је као добар забављач, хтео је и да се опроба у улози роштиљџије, а након овог бизниса недавно је са супругом отворио вртић што га поред певања испуњава.

Фото: АТА имагес

 

Победница друге сезоне "Звезда Гранда" Милица Тодоровић одлучила је да окуша срећу у предузетничком бизнису. Наиме, певачица је на Новом Београду отворила фаст фоод, али сарадња са сестром и зетом није потрајала.


Ханка Палдум у центру Сарајева има бурегџиницу..

Фото: Принтскрин / Инстаграм / ханкапалдум_оффициал

 

Ни ресторани у иностранству које држе српске познате фаце нису реткост. Раде Лацковић са супругом Миром у Офенбаху има ресторан који је прилично велики и добро посећен, док је Ђани има удео у једном локалу у Бечу.

Фото: АТА имагес

 

– Одувек сам желео да отворим ресторан и већ неколико месеци сам у потпуној тајности све припремао. Сада је све готово и почели смо да радимо. Прича је озбиљна и једва чекам да угостим све колеге који долазе у Беч – причао је фолкер коме је убрзо након цветања бизниса ухапшен партнер.

– Тачно је да смо Барнић и ја власници ресторана. Јако ми је жао што се све то десило. Он јесте мој велики пријатељ, као и његова породица. Ја се не правим луд, ништа нисам погрешно урадио у животу да бих имао чега да се стидим или да се правдам. Својих пријатеља се не стидим нити улазим у то ко се чиме бави. Према мени је породица Барнић савршена, обожавам их, дивни су људи, не постоји човек из Србије кога нису дочекали, помогли испоштовали – рекао је Ђани.

Фото: Јутјуб принтскрин/Голд Мусиц ТВ

 

И Горан Вукошић поносни је власник једног угоститељског објекта у Београду. Као што не воли да се превише експонира на естради, тако не воли да се хвали ни успехом на приватном план.

Иако многе газде своје послове препуштају менаџерима, Горан воли да је у току са свим дешавањима због чега велики део свог времена проводи управо тамо.

Курир/ Грандонлине

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".