Мајка Лејди Гаге, Синтија Германота, одлучила је да проговори и упозна јавност кроз шта је све прошла њена ћерка, и какво детињство је имала. Како истиче, Лејди Гага је била угњетавана од стране својих вршњака због своје различитости.

Фото: Профимедиа

 

- Моја најстарија ћерка Стефани почела је у младости да се бори с проблемима менталног здравља, укључујући депресију и анксиозност. Ти проблеми су били резултат нељубазности и малтретирања њених вршњака с којима се суочавала због своје јединствености. Колико год да је овај период био болан за њу, увек је била отворена и искрена око својих искустава. Када је на почетку каријере почела храбро да дели своје приче на позорници, повезала се с младим обожаватељима који су доживљавали исте ствари као и она. Ови разговори су нас подстакли да оснујемо фондацију- испричала је мајка.

- Сваки дан у фондацији радимо на подршци менталном здрављу младих људи како бисмо створили љубазнији и храбрији свет. Кроз наше истраживање и разговор с младима, спознали смо да постоји нераскидива веза између љубазности и менталног здравља, те препознајемо потенцијал и непосредан утицај који дела љубазности могу да имају у већим размерама. Раније ове године спровели смо истраживање на више од 2.000 младих људи, у доби од 13 до 24 године, које је открило неоспорне начине на које љубазност доприноси многим аспектима менталног здравља, од помагања младим људима да се осећају сигурно, самопоуздано и мање усамљено до спречавања суицида - закључује Синтија.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".