Лепа Брена, једна од највећих звезда бивше Југославије, снимила је својевремено спот који је забранила Војска.

Певачица је у јеку популарности деведесетих снимила велики број атрактивних спотова који су освајали публику на овим просторима.

Ипак, један видео који је снимила Брена деловао је спорно и није се допао тадашњој Војсци Југославије. Из тих разлога Генералштаб је забранио емитовање екранизације песме "Љубав је" из 1996. године, коју је режирао Дејан Милићевић.

Модни фотограф и режисер прокоментарисао је догађаје у вези са спорним спотом.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Никада ми неће бити јасно зашто се Војска Југославије стидела спота с Лепом Бреном. Тек што се два дана емитовао на Пинку, стигао је допис из Генералштаба у коме се строго забрањује даље приказивање. Штета.... Могао је то бити спот за сва времена. У њему Брена маршира са специјалном јединицом, пева у касарни, војници око ње вежбају. Чак ни ја немам тај спот у архиви - испричао је једном приликом Милићевић, а сада је поново прокоментарисао цео тај догађај и открио главни разлог због чега је Војска цензурисала Брену пре 27 година.

Фото: АТА имагес

 

 

- Новинари нису пренели моју изјаву у целости, већ су то користили сензационалистички и служили су се нетачним информацијама. Спот је забрањен после три дана јер су у њему учествовале само "црвене беретке", а не сви родови војске. Због морала војника и издвајања само једног рода обустављено је емитовање. Тачка - истакао је Дејан Милићевић за "Хелоу".

БОНУС ВИДЕО: