- Изузетно сам задовољан одазивом трговаца и произвођача, видљивошћу акције и њеним ефектима. "Боља цена" је заједничка акција и иницијатива државе и малопродаваца, и њен основни циљ је да заштитимо стандард грађанаи помогнемо им да за свој тешко стечен новац могу да купе што више производа. Напоменуо бих да грађани не треба да брину јер производа из акције "Боља цена" има довољно и биће доступни на рафовима свих малопродајних објеката у земљи, а подсећам да је ова акција активна у више од 2.500 продавница на целој територији Србије - рекао је министар трговине Томислав Момировић и додао да ће се потенцијална препродаја производа оштро сакционисати.

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је да Влада Србије константно ради на побољшању животног стандарда грађана, и да бројним мерама настоји да побољша њихов квалитет живота.

- Плате за запослене у просвети, за медицинске сестре и техничаре у здравству и за неговатељице у установама социјалне заштите су од 1. септембра повећане за 5,5 одсто, а пензије ће од 1. октобра бити повећане за 5,5 одсто. Потом нас очекују повећања од 1. јануара 2024. године, како зарада у јавном сектору, тако и пензија и минималне зараде. На сва та повећања примања грађана покренули смо акцију Боља цена, којом су омогућена значајна снижења производа у бројним категоријама - навео је министар Мали.

Он је нагласио да се инфлација од априла налази на силазној путањи, и да смо успели успешно да је савладамо, те да очекујемо да она до краја године износи око осам одсто.

- Имамо реалан раст дохотка грађана, и истовремено се боримо за даље снижавање цена основних животних намирница, што грађанима Србије много значи, и зато што могу повољније да купују, и зато што виде да је њихова држава ту за њих и да брине о њима - нагласио је министар Синиша Мали.

У оквиру акције „Боља цена – цена за народ“, која је почела 13. септембра и која ће трајати све до 31. децембра 2023. на константном режиму „акције“ налази се следећих 36 категорија: млеко, јогурт, сир бели кришка, јабуке, кромпир, тестенина, пилеће месо (труп), салама у омоту, безалкохолни напици, кафа, храна за бебе, шампон за бебе, купка за бебе, дечије пелене, шампон за одрасле, купка за одрасле, тоалет папир, хигијенски улошци, детерџент за прање судова, детерџент за прање веша, брашно ТИП 500 и ТИП 400, сунцокретово уље, кисело млеко, маргарин, сирни намаз, црни лук, пасуљ, купус, паштета, виршле, смрзнути грашак, џем, кекс, паста за зубе и сапун.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".