Први проблеми болести, јавили су се са анеуризмом ноге, када га је супруга убедила да посети лекара. Од тада му је здравље погоршано толико да је ослабило срце, па чека уградњу стента: 

- На десној нози је имао анеуризму, терала сам га да иде код лекара, он је одбијао јер је мислио да је масно ткиво и један дан смо отишли у болницу када је почела нога да га боли. Била је јако велика и пред пуцањем, њега не би било да је пукла анеуризма. Морао је хитно на операцију. Оперисан је и добро се опорављао после операције, али после дугог лежања у болници, већина људи код нас закачи ту болничку бактерију, клостридију. Она је јако опасна и може да буде смртоносна, и од тога је све кренуло. Имао је блажи инфаркт и упалу плућа, био је јако лоше... Био је осам дана на интензивној нези са кисеоничком потпором, па је прешао на полуинтезивну негу, па је на кардиологији био због ослабљења срца и сада чекамо стентове да се ограде- каже Сузана и додаје:

- Јако је тежак период иза нас, некада се питам како сам издржала све, али сам знала да морам да се борим и да наша љубав мора да победи. Ја сам се оперисала пре неколико година, била сам лоше, тада ме је купао, сушио ми косу, схватите да сте једно за друго ту и када је добро и лоше.

Међу колегама певачима, помоћ су понудили Ханка Палдум и Ацо Пејовић. Сузана и Милић нису крили одушевљење када су чули Ацин глас: 

- У тренутку нисам препознала глас, када видите непознат број, избезумите се. Његова жеља да дође до мог броја и да ме позове, ми је био шок. Питао ме је да ли може да помогне, то ме је заиста тргло и одушевило. Сви знамо да је велики хуманитарац. За све ово време, звао је Рака Марић, Перица Стојановић, наш бубњар из прве поставе Ватреног пољупца, Ханка Палдум, били су на вези са мном и дан и ноћ, они су били мој ветар у леђа. То су дугогодишњи пријатељи са којима нисмо прекидали контакт. Да није било тих људи, и када је Мића имао ону трагедију, не бисмо изгурали- рекла је Сузана у емисији "Мој дан, мој Блиц."

БОНУС ВИДЕО: