Prvi problemi bolesti, javili su se sa aneurizmom noge, kada ga je supruga ubedila da poseti lekara. Od tada mu je zdravlje pogoršano toliko da je oslabilo srce, pa čeka ugradnju stenta: 

- Na desnoj nozi je imao aneurizmu, terala sam ga da ide kod lekara, on je odbijao jer je mislio da je masno tkivo i jedan dan smo otišli u bolnicu kada je počela noga da ga boli. Bila je jako velika i pred pucanjem, njega ne bi bilo da je pukla aneurizma. Morao je hitno na operaciju. Operisan je i dobro se oporavljao posle operacije, ali posle dugog ležanja u bolnici, većina ljudi kod nas zakači tu bolničku bakteriju, klostridiju. Ona je jako opasna i može da bude smrtonosna, i od toga je sve krenulo. Imao je blaži infarkt i upalu pluća, bio je jako loše... Bio je osam dana na intenzivnoj nezi sa kiseoničkom potporom, pa je prešao na poluintezivnu negu, pa je na kardiologiji bio zbog oslabljenja srca i sada čekamo stentove da se ograde- kaže Suzana i dodaje:

- Jako je težak period iza nas, nekada se pitam kako sam izdržala sve, ali sam znala da moram da se borim i da naša ljubav mora da pobedi. Ja sam se operisala pre nekoliko godina, bila sam loše, tada me je kupao, sušio mi kosu, shvatite da ste jedno za drugo tu i kada je dobro i loše.

Među kolegama pevačima, pomoć su ponudili Hanka Paldum i Aco Pejović. Suzana i Milić nisu krili oduševljenje kada su čuli Acin glas: 

- U trenutku nisam prepoznala glas, kada vidite nepoznat broj, izbezumite se. NJegova želja da dođe do mog broja i da me pozove, mi je bio šok. Pitao me je da li može da pomogne, to me je zaista trglo i oduševilo. Svi znamo da je veliki humanitarac. Za sve ovo vreme, zvao je Raka Marić, Perica Stojanović, naš bubnjar iz prve postave Vatrenog poljupca, Hanka Paldum, bili su na vezi sa mnom i dan i noć, oni su bili moj vetar u leđa. To su dugogodišnji prijatelji sa kojima nismo prekidali kontakt. Da nije bilo tih ljudi, i kada je Mića imao onu tragediju, ne bismo izgurali- rekla je Suzana u emisiji "Moj dan, moj Blic."

BONUS VIDEO: