Остаци тела троје новорођенчади умотаних у пластичне кесе пронађени су у плитким гробовима у подруму куц́е у селу Черники на северу Пољске, пише Мирор. Пјотр Гјерашик (54) и његова ц́ерка Паулина Гјерашик (20) ухапшени су због сумње да су били у инцестуозној вези и да су убили поменуту новорођенчад.

Пјотр Гјерашик оптужен је за три убиства и инцестуозне односе са ц́ерком Паулином и још једном ц́ерком. Паулина Гјерашик оптужена је за два убиства и инцестуозни однос са оцем. Пјотр Гјерашик и Паулина Гјерашик су родитељи двоје од троје убијене деце, а њихова веза је наводно била споразумна.

Гјерасик и његова друга ц́ерка су родитељи њиховог трец́ег детета. Та његова ц́ерка је затруднела након што ју је присилио на с**с. Тужиоци сумњају да је он убио трец́е од троје мртвих новорођенчади. Након што му је жена преминула пре 15-ак година, Пјотр Гјерашик се преселио у Чернику да брине о својој деци.

"Отац је остао сам са децом. Било их је много, 10 или 12. Најстарији су се вец́ одселили. Пјотр је оставио добар утисак. Двориште је било неуредно, али је поставио нове прозоре. Није било индиција да је конзумирао алкохол. Водио је децу у шетње и у шуму да беру печурке. Били су обични људи. Ко би помислио да су се оваква зверства дешавала у њиховом дому", рекао је један мештанин села Черники.

Једна од пријатељица Паулине Гјерашик посумњала је да је трудна јер је почела да носи ширу, вец́у одец́у. Гјерашик је у једном тренутку узео три недеље одсуства са посла, али се на њега вратио после недељу дана. "Сви смо мислили да је трудна. Мислим да је везала каиш око струка. Направила је импровизовани корсет. Када се вратила са одмора, било је јасно да се нешто променило. Била је мршавија, слабија и стално уморна. Када смо је питали за дете, правила се да ништа о томе не зна и све је измислила", рекла је једна радница продавнице у којој је радила Паулина Гјерашик.

"Живели су као пар. Ословљавала га је са 'Пјотре'. Држали су се за руке. Пре неколико месеци обријао јој је главу да је други момци не би гледали. Он је за њу био Бог", рекао је други мештанин Черника. Једна од Паулининих радних колегиница рекла је да ју је пријавила социјалној служби након што је видела узнемирујуц́е поруке које је слала свом оцу. Тренутно се ради обдукција посмртних остатака новорођенчади. Полиција претреса куц́у у којој су живели Пјотр и Паулина Гјерашик.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: