Ostaci tela troje novorođenčadi umotanih u plastične kese pronađeni su u plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na severu Poljske, piše Miror. Pjotr Gjerašik (54) i njegova ćerka Paulina Gjerašik (20) uhapšeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznoj vezi i da su ubili pomenutu novorođenčad.

Pjotr Gjerašik optužen je za tri ubistva i incestuozne odnose sa ćerkom Paulinom i još jednom ćerkom. Paulina Gjerašik optužena je za dva ubistva i incestuozni odnos sa ocem. Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik su roditelji dvoje od troje ubijene dece, a njihova veza je navodno bila sporazumna.

Gjerasik i njegova druga ćerka su roditelji njihovog trećeg deteta. Ta njegova ćerka je zatrudnela nakon što ju je prisilio na s**s. Tužioci sumnjaju da je on ubio treće od troje mrtvih novorođenčadi. Nakon što mu je žena preminula pre 15-ak godina, Pjotr Gjerašik se preselio u Černiku da brine o svojoj deci.

"Otac je ostao sam sa decom. Bilo ih je mnogo, 10 ili 12. Najstariji su se već odselili. Pjotr je ostavio dobar utisak. Dvorište je bilo neuredno, ali je postavio nove prozore. Nije bilo indicija da je konzumirao alkohol. Vodio je decu u šetnje i u šumu da beru pečurke. Bili su obični ljudi. Ko bi pomislio da su se ovakva zverstva dešavala u njihovom domu", rekao je jedan meštanin sela Černiki.

Jedna od prijateljica Pauline Gjerašik posumnjala je da je trudna jer je počela da nosi širu, veću odeću. Gjerašik je u jednom trenutku uzeo tri nedelje odsustva sa posla, ali se na njega vratio posle nedelju dana. "Svi smo mislili da je trudna. Mislim da je vezala kaiš oko struka. Napravila je improvizovani korset. Kada se vratila sa odmora, bilo je jasno da se nešto promenilo. Bila je mršavija, slabija i stalno umorna. Kada smo je pitali za dete, pravila se da ništa o tome ne zna i sve je izmislila", rekla je jedna radnica prodavnice u kojoj je radila Paulina Gjerašik.

"Živeli su kao par. Oslovljavala ga je sa 'Pjotre'. Držali su se za ruke. Pre nekoliko meseci obrijao joj je glavu da je drugi momci ne bi gledali. On je za nju bio Bog", rekao je drugi meštanin Černika. Jedna od Paulininih radnih koleginica rekla je da ju je prijavila socijalnoj službi nakon što je videla uznemirujuće poruke koje je slala svom ocu. Trenutno se radi obdukcija posmrtnih ostataka novorođenčadi. Policija pretresa kuću u kojoj su živeli Pjotr i Paulina Gjerašik.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: