- Десила се велика трагедија. Девојка је на летовању била са својим другарицама. Оне су у суботу увече отишле у град на пиће, а када су се вратиле затекле су у соби мртву девојку. Покојна није изашла у град с прјатељицама јер се претходно није добро осећала, односно осећала је болове у грдуима, и хтела је да се одмори у соби - подсећа извор за "Курир".

Према речима саговроника, преминула девојка је у Београду живела са мајком, која је тешко болесна, а отац јој је преминуо.

- Њена мајка је јако болесна и потресли смо се због свега. Не знамо како ће она ово преживети, јер је и отац преминуле девојке умро, тако да је жена практично остала сама сада. Тело је још у Грчкој, није транспортовано у Србију, а да ствар буде гора настасла је права драма и око транспорта њених посмртних остатака - објашњава саговорник упознат са случајем и додаје:

- Проблем је настао када је погребник са Крита, из места Херсонисос, самоиницијативно од грчке полиције узео пасош покојне девојке и започео процедуру транспорта тела у Београд. За своју услугу је од рођака тражио 5.300 евра. Међутим, рођаци су сматрали да је то претерано висок износ, па су затражили помоћ од Удружења Срба са Крита, као и од почасног конзула Србије.

Како даље објашњавају саговорници, испоставило се да 5.300 евра и јесте доста скупље у односу на цене таквих услуга.

- Почасни конзул је успео да наговори погребника да врати пасош Српкиње у полицијску станицу у Херсонису, а пронађени су и други погребници који ће своје услуге наплатити упола мање - каже извор.

Наша Амбасада у Грчкој је обавештена о смрти српске држављанке.

- Њено тело се и даље налази у болници на Криту, а аутопсија би требало да се обави сутра - додаје саговорник.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: