- Desila se velika tragedija. Devojka je na letovanju bila sa svojim drugaricama. One su u subotu uveče otišle u grad na piće, a kada su se vratile zatekle su u sobi mrtvu devojku. Pokojna nije izašla u grad s prjateljicama jer se prethodno nije dobro osećala, odnosno osećala je bolove u grduima, i htela je da se odmori u sobi - podseća izvor za "Kurir".

Prema rečima sagovronika, preminula devojka je u Beogradu živela sa majkom, koja je teško bolesna, a otac joj je preminuo.

- NJena majka je jako bolesna i potresli smo se zbog svega. Ne znamo kako će ona ovo preživeti, jer je i otac preminule devojke umro, tako da je žena praktično ostala sama sada. Telo je još u Grčkoj, nije transportovano u Srbiju, a da stvar bude gora nastasla je prava drama i oko transporta njenih posmrtnih ostataka - objašnjava sagovornik upoznat sa slučajem i dodaje:

- Problem je nastao kada je pogrebnik sa Krita, iz mesta Hersonisos, samoinicijativno od grčke policije uzeo pasoš pokojne devojke i započeo proceduru transporta tela u Beograd. Za svoju uslugu je od rođaka tražio 5.300 evra. Međutim, rođaci su smatrali da je to preterano visok iznos, pa su zatražili pomoć od Udruženja Srba sa Krita, kao i od počasnog konzula Srbije.

Kako dalje objašnjavaju sagovornici, ispostavilo se da 5.300 evra i jeste dosta skuplje u odnosu na cene takvih usluga.

- Počasni konzul je uspeo da nagovori pogrebnika da vrati pasoš Srpkinje u policijsku stanicu u Hersonisu, a pronađeni su i drugi pogrebnici koji će svoje usluge naplatiti upola manje - kaže izvor.

Naša Ambasada u Grčkoj je obaveštena o smrti srpske državljanke.

- NJeno telo se i dalje nalazi u bolnici na Kritu, a autopsija bi trebalo da se obavi sutra - dodaje sagovornik.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: