"Јака конвективна облачност која се из Босне и Хрцеговине у западној струји премешта ка Дрини и западној Србији условиће у наредних сат времена интензивне плјускове са грмлјавином и појавом града на подручју између Лознице и Бајине Баште, као и понегде у Мачванском и Колубарском округу", наведено је у најновијем упозорењу РХМЗ.

 

У упозорењу које важи од 15:24 сати, наводи се: "После подне у Србији нестабилно са кишом и локалним плјусковима са грмлјавином, а при интензивним грмлјавинским процесима локално се очекује већа количина падавина и краткотрајна појава града. У већем делу Војводине претежно сунчано. Такође се и на подручју Београда очекују локални плјускови са грмлјавином".

Пуно кише за кратко време

РХМз наводи и да се после подне на подручју Западне и Југозападне Србије, а увече и током ноћи и на подручју средњег и јужног Баната, Подунавског округа, деловима Браничевског округа и Шумадије, локално очекују изражени плјускови са количином кише од 10 до 30 мм за кратак временски период, грмлјавином, понегде и краткотрајном појавом града.

Претходно ови делови Срибије су били на удару:

Пре тога, упозорење је гласило: "Локално изражене пљускове са грмљавином и краткотрајном појавом града на подручју Западне Србије и Посавине". И на подручју Београда очекују се локални плјускови са грмлјавином, упозоравају.

"Јака конвективна облачност из околине Шапца у наредних сат времена премештаће се на исток ка Обреновцу и јужним деловима Београда, условлјавајући јаке полјускове са грмлјавином и појавом града. У наредних сат, два времена на подручју Обреновца и Београда, посебно јужних делова Београда, очекују се интензивни плјускови са грмлјавином и појавом града", наводи се у хитном саопштењу РХМЗ.

Такође, како се додаје, "јака конвективна облачност са подручја Лјубовије и околине премештаће се на исток, ка ширем подручју Валјева и Лјигу, условлјавајући јаке полјускове са грмлјавином и појавом града".

Како се наводи, ово упозорење важило је за период од 13:24 до: 15:43 сати.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".