Констракта је на један дан постала продавац часописа „Лице улице“, магазина који продају особе које је друштво из разних разлога скрајнуло на маргину, које живе у екстремном сиромаштву или се суочавају с неким обликом инвалидитета.

Констракта се прикључила Драгану који већ дуже времена покушава да заради за свој живот на овај начин, те је ишла београдским улицама и нудила пролазницима да купе овај магазин.

Ипак, Констракта је брзо осетила како је тешко овим продавцима да продају овај магазин. Своја искуства је описала на свом Инстаграму.

- Дакле, обукла прслук и помогла данас продавцима часописа „Лице улице“. Часопис углавном купују они који знају цео механизам рада. Као и са другим продуктима и овде је јако тешко проширити тај поприлично затворени круг публике. Доста јак утисак је да те већина људи заобилази или скреће као да им је некако непријатно. Нема разлога. Из позиције продавачице, најлепша ми је било кад ме неко барем погледа и захвали у пролазу, ако није заинтересован/а или није у могућности да купи часопис. Додуше још лепше је кад неко и купи часопис, ал то знамо – започела је Констракта.

Фото: Инстаграм принтскрин/liceulice_

 

 

Певачица „Земље грува“ је открила колико је заправо тешко уопште убедити неког да купи овај часопис хуманитарног карактера.

- Часопис кошта 300 динара. Половина одлази продавцу. Продала сам можда 12, уз све своје напоре да будем симпатична и уз сва пресретања познаника и комшија. Онда су ми помогла деца из парка, цареви. „Господине, узмите часопис и добићете бесплатну фотку са Констрактом“. Господин: „А ко је Констракта?“. Догурали смо до 18 продатих. Дакле није лако. просечно се прода 5 дневно колико сам схватила – написала је Констракта.

Фото: Инстаграм принтскрин/liceulice_

 

 

Она се на крају захвалила свима који су купили овај часопис:

- Хвала свим купцима и редовним купцима. За мене је данас био један ријалити чек.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: