Спектакуларан меч одигран је на Стадиону под Бијелим Бријегом у Мостару, а гледаоци су присуствовали нестварном преокрету домаћина против славних Холанђана.

Чувени холандски клуб који је био фаворит на овом мечу, водио је на полувремену са 3:0 и сви су очекивали убедљиву победу гостију.

А онда невероватно друго полувреме за потпуну лудницу у Мостару.

Два гола Кожуља у 48 и 71 минуту, Ћорлуке у у 68., и Хрвановића у 71. минуту донели су велику победу домаћину.

У овој групи виђено је још једно изненађење након што је Легија из Варшаве савладала Астон Вилу резултатом 3:1.

После првог одиграног кола, Зрињски и Легија деле прво место, док су фаворити из Холандије и Енглеске на зачељу табеле.

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

Чукарички немоћан у Будимпешти

Фудбалери Чукаричког поражени су на европској премијери. "Брђани" су изгубили од Ференцвароша у Мађарској са 3:1 у 1. колу Лиге конференција.

Добро су изабраници Игора Матића ушли у овај сусрет. Добро су стајали на терену и успели да дођу до вођства у 26. минуту када је Ђорђе Ивановић искористио асистенцију Бојице Никчевића и затресао мрежу ривала.

Фото: ЕПА

 

Након тога су у најгорем могућем тренутку примили два гола. Најпре је у 44. минуту Барнабаш Варга био прецизан са 11 метара, да би у седмом минуту надокнаде Овусу донео преокрет тиму Дејана Станковића.

У другом полувремену екипа са Бановог брда није озбиљније претила Дибусу. Имао је Адетунђи најбољу прилику да угрози ривала, али није добро шутирао из изгледне ситуације. Тачку на утакмицу у 79. минуту ставио је бивши играч Црвене звезде Александар Пешић. Остао је Чукарички у финишу меча и без снаге па су домаћи могли до још неког поготка, ипак мрежа Филипа Самуровића се више није тресла.

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

Генк и Фиорентина који се такође налазе у овој групи одиграли су нерешено - 2:2. Управо је тим из Белгије наредни ривал "брђана" у Лиги конференција, док ће "виола" дочекати "фради".

Фернцварош после првог кола држи чело табеле са три бода, Генк и Фиорентина имају по један, док је Чукарички без бодова.

ТСЦ гостује у Лондону

Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе одиграће први сусрет у групној фази Лиге Европе против лондонског Вест Хема. Овај меч је почео од 21.00 час.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".