Три писма, мање-виша истог садржаја, пронађена су код куће, једно намењено родитељима, други пријатељу, а треће супрузи Рафаели.

- Здраво мама и тата. Немам много речи да вам кажем, али нажалост ствари су увек ишле наопако. Потрудићу се да овај последњи корак учиним на прави начин како не бисте доживели бол моје сахране. Дошло је време да се стави тачка - написао је у једном свом писму и додао да се задужио код опасних људи.

Недавно се међутим испоставило да ништа од тога није истина. Гера је пронађен жив и здрав и налази се у Грчкој где има и своју радњу. За 10 година није ни покушао да ступи у контакт ни са супругом, али ни са две ћерке које су имале 16 и 12 година када их је напустио.

Ћерке је након што су три дана провели заједно предао супрузи са којом се разводио и потом отишао у свом црном теренцу. Аутомобил је пронађен у близини луке Анкона где је купио карту за трајект до Грчке. Анализе су искључиле присуство трагова крви.

Неизбежан закључак је био да се убио тако што се бацио у море са трајекта. Тужилаштво у Болоњи је затворило истрагу о нестанку 2014. године.

Рафаела је случајно сазнала да је жив. Прошле године затражила је развод, међутим, дошло је до преокрета јер је откривено да је Гера у фебруару 2022. године затражио и добио регистрацију на листи удружења Италијана који бораве у иностранству. Откривено је и да је у Патрасу.

Рафаела у почетку није веровала.

- Помислила сам да је неко преузео његов идентитет - рекла је Рафаела.

Новинари су пронашли Геру у Патрасу. Молио је новинара да га заборави и да не емитује снимак који је касније видела његова супруга.

- Он није човек и није отац. Наша старија ћерка је малопре добила бебу. Постао је деда, али то ни не зна - закључује разочарана Рафаела.

(Коријере)

БОНУС ВИДЕО: