Време у Србији

У Србији ће у већини места током дана бити претежно сунчано и веома топло уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар.

Наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре које ће ујутру и пре подне захватити Бачку, после подне и увече прошириће се и на остале пределе северне, као и на западну Србију, а крајем дана и током ноћи и на остале крајеве Србије.

Најнижа температура од 14 до 22 степена, а највиша дневна од 27 у Бачкој до 35 степени на југоистоку земље, саопштио је РХМЗ.

Време у Београду

У Београду претежно сунчано и веома топло уз слаб и умерен југоисточни ветар.

Јутарња температура око 22 степена, а највиша дневна око 33 степена.

Касније после подне постепено наоблачење, увече и током ноћи облачно са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре.

Прогноза за наредне дане

Недеља 24.09.2023: Облачно, ветровито и осетно хладније, са кишом и пљусковима са грмљавином, локално и појавом града. Очекују се обилне падавине, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80 мм, а локално и око 100 мм за 24х, што представља месечну количину падавина. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 14 до 18 °С, а највиша дневна од 17 на западу до 27 °С на истоку земље. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 60 л/м² за 24 х, вероватноћа 90%.

Понедељак 25.09.2023: Постепена стабилизација времена. Променљиво облачно и углавном суво време са дужим сунчаним интервалима, осим на југоистоку, југу и југозападу где ће се задржати облачно време, повремено са кишом. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од 13 до 17 °С, а највиша од 22 до 26 °С.

Уторак 26.09.2023: Променљиво облачно и углавном суво са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 12 до 17 °С, а највиша од 24 до 28 °С.

БОНУС ВИДЕО: