Поводом његове смрти огласила се и певачка звезда Лепа Брена. Певачица је веома поштовала рад познатог редитеља и истакла да ће јој остати у сећању као ведар и креативан човек са добром мисијом.

- Веома ми је жао због његовог раног одласка. Волела сам и поштовала његов изузетан и веома креативан редитељски рад. Надам се да се сада налази са великанима као што је и сам био. Остаће ми у сећању као ведар и креативан човек са добром мисијом. Почивај у миру Јагоше - истакла је Брена за "Информер".

Подсетимо, Јагош Марковић рођен је у Подгорици 1966. године и важио је за једног од најистакнутијих позоришних редитеља наше земље, као и читавог региона.

Фото: Н. Фифић

 

Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду (1987), у класи проф. Борјане Продановић и Светозара Рапајића. Диплому редитеља стекао је у 21. години живота, а почео је да режира са 12. година.

У Народном позоришту у Београду, чији је стални редитељ од 2008 године, режирао је најзначајније наслове светске и домаће класике : "Учене жене", "Хасанагиница", "Госпођа министарка", "Покондирена тиква", "Др", "Антигона", "Пепељуга" (Opera) и "Фигарова женидба" (Opera).

БОНУС ВИДЕО: