Глумац и председник Удружења драмских уметника Србије Небојша Дугалић опростио се од свог пријатеља и колеге Јагоша Марковића, који је изненада преминуо пре три дана у Црној Гори.

Дугалић је у свом саопштењу навео да је Марковић радио с толико страсти и пожртвованости и да је била привилегија радити с њим.

- Драги мој, добри, духовити, јединствени Јагуле! Када бих морао сада да о теби говорим као пријатељ, сасвим раздешен твојим одласком, (како си волео да кажеш), онда бих само могао да пустим да овај мук, којим смо сви замукли, говори уместо мене. Али не могу о теби да говорим по жалости овога света кад је све међу нама било по радости која од овога света није - пише Дугалић.

Фото: П. Милошевић

 

 

- Знао си да човек и његов дар није ништа друго до резонантна кутија која омогућава Богу да у овом глувом свету одјекне. Знао си да је наш најважнији дуг да се у себи наштимујемо за такав одјек. Разговетан, моћан, а благотворан. И тој си служби принео сваки свој трептај. И све своје. Без остатка. Хвала ти за такво твоје "без остатка". На том изгарајућем себеприношењу крепио сам веру да ипак нисам грешком забасао међу завесе, кулисе и позоришну прашину.

- Био си моја ретка светковина смеха, духа, радости, мудрости, утехе и игре. И када си нам разна обиља у недра сипао, увек ми се чинило да смо тек напипали жицу која се дарује само ретким срећницима међу копачима злата. Био си, како Шекспир рече,"као јесен, све богатија што се више жње". Тешко ће сада бити без тебе у том руднику, Јагуле мој, јер нема злата без таквих копача - наводи глумац.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Глумац се на крају запитао зашто најбољи одлазе:

- Мора да смо нешто много згрешили када нам Господ узима најбоље око нас. Праштај што нисмо заслужили да дуже останеш са нама. А хвала ти што смо бар неко време заједно сценом изгарали истом ватром. Најдирљивије у теби било ми је то како си за Богом гладовао. Нека Господ због такве твоје глади све твоје помилује и нека те у вечни загрљај прими. И нека љубав наша сведочи о теби пред лицем његовим. Нека ти молитве моје и загрљај мој буду до тамо путнина - закључио је Дугалић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".