Грађанима су на том пункту, који се налази на трећем спрату тржног центра, на располагању Синофарм, Фајзер и вакцина Спутњик В произведена на институту "Торлак".


Отварању пункта присуствовали су заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

"Веома смо срећни што смо добили прилику, захваљујући љубазности власницима овог тржног центра, да и овде отворимо пункт јер стратегија Града је да се људи вакцинишу тамо где живе, раде и долазе", рекао је Весић.

Истакао је да ће се наставити са отварањем вакциналних пунктова и најавио да ће већ следеће недеље биће отворен пункт у робној кући "Икеа", а после тога и у тржном центру "Стадион" и Беошопинг центру.

- Трудићемо се да у сарадњи са Министарством здравља, са којим имамо заиста добру сарадњу, свуда омогућимо људима да могу да се што лакше вакцинишу. Нема другог начина да се изађе из ове пандемије осим да се сви заразе или да се сви вакцинишу, а мислим да је боље да се сви вакцинишу - рекао је Весић.

Поручио је да је то једини начин да се боримо против ове пошасти и да је зато веома важно да људи искористе прилику која им је омогућена и да се вакцинишу брзо, једноставно и на тај начин заштите и себе и друге.

Весић је захвалио Дому здравља Стари град и свима који су учествовали у отварању пункта у тржном центру "Рајићева".

Тај пункт данас ће радити од 9 до 17 сати, а од сутра и сваког наредног дана од 12 до 20 часова, прецизирала је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је навела да се пунктови отварају у тржним центрима зато што највећи број грађана, нарочито младих, највише времена проводи управо на тим местима, поготово пред новогодишње празнике.

Отварању пункта у тржном центру "Рајићева” присуствовао је и председник општине Стари град Радослав Марјановић, који је на том пункту примио трећу дозу вакцине, а како је рекао, одабрао је Фајзер вакцину, као и претходна два пута.

- Отварање пунктова у тржним центрима се показало као добро јер грађани, уз куповину или кафу, сврате и да се вакцинишу - рекао је Марјановић и позвао све да се вакцинишу јер је то једини начин да се изборимо са пандемијом корона вируса.

Директорка дома здравља Стари град Весна Књегињић рекла је да вакцинални пункт у Симиној улици и даље ради, али да је уз подршку Града Београда и Министарства здравља омогућено отварање и пункта у тржном центру “Рајићева” како би грађани без великог чекања могли да се вакцинишу и на тај начин сачувају своје и здравље других људи.

Осим на пункту у том тржном центру, грађани се могу вакицнисати у тржном центру Ушће" где је рад вакциналног пункта продужен до 25. новембра, затим на пункту у тржном центру "Галерија" у оквиру Београда на води, као и у хали 7 Београдског сајма.

Такође, на располагању су им пунктови у свим домовима здравља на територији Београда.

(Танјуг) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".