Андреј Стојаковић, талентирани 17-годишњак, тренутно је у средњој школи у Сакраменту и обећава много у свету кошарке. Он је већ привукао пажњу славних колеџа својим импресивним играма.

Андрејева мајка, Гркиња Алека, је позната по својој лепоти и 2006. године се удала за Пеђу Стојаковића, бившег кошаркаша који је оставио трага у Црвеној звезди, ПАОК-у, Сацраменто Кингсима и Даллас Маверицксима. Њихово венчање било је спектакуларно и гламурозно, коштало је чак 100.000 евра и окупило 500 званица. Упркос медијској пажњи, њихов брак није погођен никаквим скандалима.

Пеђа и Алека имају троје деце, с најстаријим сином Андрејем на челу, ћерком Милом и сином Максимом.

Андреј се истакао у средњој школи "Јесуит Хигх" својим изванредним перформансама на кошаркашком терену. Постизао је просечно више од 25 поена по утакмици и хватао 9,3 скока по мечу. Његова игра показује разноврсност и способност да допринесе тиму на много начина, а он признаје да је већи део својих вештина научио од свог оца.

"Видим себе као свестраног играча који може много тога да уради на терену. Наравно, много тога из моје игре долази из рада са мојим оцем. Све те ситнице које ме учи значе ми и делују када играм, држим се тога", изјавио је Андреј.

Иако још није донео коначну одлуку о томе где ће наставити своју кошаркашку каријеру на колеџу, чини се да је оставио одличан утисак на тренера УЦЛА, Мика Кронина.

"Врло је сјајан момак, врло искрен и директан. Прави карактер. Имали смо одличан разговор", рекао је Кронин о наследнику Предрага Стојаковића.

Осим најстаријег Андреја, Пеђа и Алека Стојаковић имају још двоје деце, ћерку Милу и сина Максима

Стил

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".