На терен је изашао велики број припадника Хитне помоћи, међу којима и пиротехничари, који су ступили у контакт са мушкарцем и указали му лекарску помоћ.

Нико осим њега није повређен када је бомба активирана.

Наводно, реч је о штићенику Дома за старе који је изашао из дома скривајући се у аутомобилу куварице.

Подсетимо, непознати мушкарац је у Клоштар Иванићу активирао једну експлозивну направу, а другу наводно има код себе.

Како преноси 24сата.хр, на терену је полиција и ватрогасци који су забранили људима да се приближавају.

Фото: Јутјуб принтскрин/MUP HR

 

Сведочење очевидаца

- Чули смо тупу детонацију. Нисмо то одмах повезали са бомбом све док комшија преко пута није рекао да човек са седом косом и белом брадом лежи на трави и виче да има још једну бомбу. Ужаснути смо. Моја деца су управо прошла тим путем на повратку из школе. Реч је о пензионеру који живи у дому "Аура" и кога смо видели како лута улицама, мрмља у браду и говори да му је свега доста. Нисам с њим лично разговарала, али се брзо прочуло то о њему - рекла је за Јутарњи лист мештанка улице у којој је тренутно у току опсада.

Цела улица Краља Томислава са неверицом посматра акцију полиције.

- Никада нисмо имали толико полиције и Хитне помоћи у граду, а камоли на улици. Тренутно чујемо дијалог између два мушка гласа, од којих један говори мирним тоном и ословљава га са господине, док други глас, вероватно онај који је претио и лежи на земљи, комуницира испрекидано. Не разумемо шта причају јер су нас удаљили на крај улице због сопствене безбедности - додао је други мештанин Клоштра Иванића.

Најмирнији штићеник

- Вечерао је и само изашао. Он је један од најмирнијих штићеника од укупно четрдесетак тренутно смештених у Дому. Немам појма шта му се десило и зашто је то урадио јер ништа није указивало да би се тако нешто могло догодити. Имао је бомбе у џепу. Не знам одакле му бомбе.

Он је наш штићеник три године, а пре тога је у истом дому била смештена његова супруга, која је преминула пре око три године. Када је тачно изашао, погледаћу снимак са камера за видео надзор, па ћу знати више. Сва срећа да нико осим њега није повређен, а он је тешко повређен и лежи, било је много људи на улици. Колико сам чуо, оштећено је само стакло на једном аутомобилу - рекао је под утиском и шоком Драган В., власник Дома за стара и немоћна лица у којем је био смештен Анте М.

Ушуњао се са бомбом у ауто куварице која ради у Дому

Престрављена куварица Дома за старије и немоћне особе на истоку Загребачке жупаније у последњем је тренутку побегла од смртне опасности након што ју је у центру Клоштра Иванића препао помахнитали 86-годишњи наоружани мушкарац.

Како се незванично сазнаје, он је из још непознатог разлога, побегао из своје собе и увукао се на задње седиште њеног аутомобила и ту се сакрио. Није га приметила све до Школске улице у Клоштру, када се открио и запретио јој експлозивом. Одмах је отворила врата, побегла и успела да позове полицију.

(Курир/Јутарњи лист/24сата)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".