Јелена је најпре прокоментарисала како је тежња ка савршенству један вид трауме на свакодневном нивоу.

- Када смо мали наводе нас да гледамо ван себе, да се докажемо да би нас неко прихватио, да би негде припадали, да би добили аплаузе. И онда често људи путују доста дуго и до краја живота дођу док не схвате да то није био прави пут за њих. Имала сам срећу да уз Новака доживим да преко ноћи постанеш од највећег успеха и неуспех. Да те људи забораве или окрену леђа, па да те онда опет преко ноћи воле и да све то буде дивно. Као неко ко је посматрао то и учио, схватила сам да у себи носим све оно што мени треба и да ће то бити оно што ће отићи са мном са овог света - рекла је Ђоковићка.

Јелена је, потом, причала о браку са Новаком.

Фото: Профимедиа

 

Она је признала колико је подршка важна и открила је колико се слаже са тим да иза сваког успешног мушкарца стоји успешна жена, а иза сваке успешне жене она сама.

- Не знам шта је дефиниција успеха. Неко ће рећи године колико су заједно, али сложићете се да има људи који су јако дуго у браку, а несрећни. Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака. Ми смо још увек млади људи који се мењају. Пред нама је свашта нешто. Ја сам задовољна што у њему имам пријатеља и што он у мени има пријатеља. Ако останемо пријатељи до краја живота то ће за мене бити успех. А партнери или шта год, то је нешто што је емоција која је изражена и јака и експлозивна и може свашта да се деси у процесу и не желим да се обећавам на тај начин, као успешан брак да то подразумева. Не постоји формула успеха и, молим вас, немојте нас стављати у ту категорију - рекла је Јелена Ђоковић за "Градска РТВ Подгорица", а онда је признала које су њене животне вредности.

Фото: АТА имагес

 

- За мене је највећа вредност блискости коју желим да одржим са децом без обзира на све. Блискост са партнером и породицом. Кроз ту блискост најлакше пребродимо све. Блискост се гради свакодневним разумевањем, познавањем себе, других, граница, аутентичним изражавањем, поштовањем, емпатијом. Блискост је поприлично висок циљ за сваку особу и ја томе тежим - истакла је Ђоковићка.

БОНУС ВИДЕО: