Младић и девојка преносили су уживо на друштвеним мрежама како скачу у смрт са 24. спрата зграда у Кијеву.

Полиција је саопштила да су у питању брат и сестра од 17 и 18 година.

- Жртве су од задобијених повреда преминуле на месту - наводи се у саопштењу полиције.

На узнемирујућем снимку виде се младић и девојка како скачу са балкона држећи се за руке. Могу се чути и последње рече које је младић пре скока упутио сестри.

- Волим те - чује се на снимку.

 

 

Локални медији наводе да су тинејџери починили самоубиство у понедељак у 11.10 сати у згради у којој су претходно изнајмили стан. Потичу из града Березана.

- До десете године момак је живео у сиротишту. Девојчица је такође живела до своје четврте године у сиротишту - рекао је извор из истраге.

Девојка која је скочила са зграде имала је полусестру (17) која је саслушана.

 

 

- Тинејџери су недавно активно користили дрогу и били су депресивни - каже извор из истраге.

Дан пре самоубиства направили су Телеграм канал који су назвали "Ходајући мртваци" и 30 минута пре трагедије објавили су неколико десетина видео снимака у којима говоре како се припремају за смрт.

Такође се види како конзумирају наркотике, а према њиховим речима шмркали су мефедрон и пушили марихуану. Тинејџери су навели и да су прошлог понедељка "одлучили да почине самоубиство" и да им је "цела недеља била тешка".

СОС телефон

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства – лекари Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“. Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

(Курир.рс/Страна)