Глумац истиче да обожава старијег колегу и да је бринуо да ли ће му се свидети:

Фото: АТА имагес

 

 

- Првог сусрета сам јако прибојавао, јер обожавам Жарка! Молио сам Бога да се не разочарам. Сећам се да сам тог дана дошао пун узбуђења и треме. Одмах сам налетео на њега који је излазио из глумачке приколице. Угледао ме је и узвикнуо: “Здраво. Како си?” Најсрдачније смо се поздравили а онда је додао да ми је песма за коју сам снимио и спот супер. Био сам скроз збуњен - испричао је Милан Васић.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Милан Васић каже да се Лаушевић понашао као да се дуго познају: 

-  Нисам знао како да му приђем, а он се понашао према мени као да ме зна сто година и још ме је похвалио! Угледао ме је и узвикнуо: “Здраво. Како си?” Најсрдачније смо се поздравили, а онда је додао да ми је песма за коју сам снимио и спот супер. Велики је то човек - закључио је Милан. 

У филму Васић тумачи капетана Раковића презадовољан овим ратним спектаклом и веома срећан и поносан што је био део велике екипе Радоша Бајића.

 

 

- На почетку рада ми је моја улога деловала као мала, али није тако. Она је изузетно упечатљива и битна. Задоваљан сам што сам урадио сјајан посао захваљујући Радошу. Он је од оних редитеља који заиста одлично воде свој посао и јако поштује глумце. Ако нешто није у реду, он вас позове са стране да поразговарате и укаже вам на грешку. Жеља ми је одувек била да заиграм у истој сцени са Жарком Лаушевићем, макар био само један кадар. По мени он је најбољи глумац свих времена бивше Југославије и био сам првог дана јако узбуђен када сам требао да играм са њим. Ем што ми је био први дан снимања, ем што сам тог дана имао три стране текста са Жарком. Био сам узбуђен и имао сам огромну трему - прича Милан Васић.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: