Glumac ističe da obožava starijeg kolegu i da je brinuo da li će mu se svideti:

Foto: ATA images

 

 

- Prvog susreta sam jako pribojavao, jer obožavam Žarka! Molio sam Boga da se ne razočaram. Sećam se da sam tog dana došao pun uzbuđenja i treme. Odmah sam naleteo na njega koji je izlazio iz glumačke prikolice. Ugledao me je i uzviknuo: “Zdravo. Kako si?” Najsrdačnije smo se pozdravili a onda je dodao da mi je pesma za koju sam snimio i spot super. Bio sam skroz zbunjen - ispričao je Milan Vasić.

Foto: N. Skenderija

 

 

Milan Vasić kaže da se Laušević ponašao kao da se dugo poznaju: 

-  Nisam znao kako da mu priđem, a on se ponašao prema meni kao da me zna sto godina i još me je pohvalio! Ugledao me je i uzviknuo: “Zdravo. Kako si?” Najsrdačnije smo se pozdravili, a onda je dodao da mi je pesma za koju sam snimio i spot super. Veliki je to čovek - zaključio je Milan. 

U filmu Vasić tumači kapetana Rakovića prezadovoljan ovim ratnim spektaklom i veoma srećan i ponosan što je bio deo velike ekipe Radoša Bajića.

 

 

- Na početku rada mi je moja uloga delovala kao mala, ali nije tako. Ona je izuzetno upečatljiva i bitna. Zadovaljan sam što sam uradio sjajan posao zahvaljujući Radošu. On je od onih reditelja koji zaista odlično vode svoj posao i jako poštuje glumce. Ako nešto nije u redu, on vas pozove sa strane da porazgovarate i ukaže vam na grešku. Želja mi je oduvek bila da zaigram u istoj sceni sa Žarkom Lauševićem, makar bio samo jedan kadar. Po meni on je najbolji glumac svih vremena bivše Jugoslavije i bio sam prvog dana jako uzbuđen kada sam trebao da igram sa njim. Em što mi je bio prvi dan snimanja, em što sam tog dana imao tri strane teksta sa Žarkom. Bio sam uzbuđen i imao sam ogromnu tremu - priča Milan Vasić.

(Espreso)

BONUS VIDEO: