Премијер Израела Бењамин Нетанијаху изјавио је да је Израел у ратном стању. С друге стране, палестинско министарство здравља је саопштило да је у нападу на појас Газе до сада погинула 198 особа, а да је рањено њих више од 1.600.

Група од 55 ходочасника из Србије налази се и даље на аеродрому у Израелу који је у новом рату са Палестином, преноси Инстаграм налог 192.рс

- Палестинске снаге извеле су вечерас напад на аеродром, а ова фотографија забележена је баш у том моменту. Жртве сукоба између ове две државе после 24 часа броје се у стотинама - наводи се у објави.

 

 

Подсетимо, владика Арсеније је ранио обавестио да су сви српски ходочасници добро и да су на путу ка аеродрому. Неки су из Немачке и Лондона, а други су близу границе са Египтом.

- У Израелу борави више група ходочасника из Србије. Наша група кренула је из Ниша 1. октобра, један део групе треба данас да се врати у Србију, а други да настави поклоничко путовање на Синај у Египат у манастир Свете Катарине - рекао је владика Арсеније.

БОНУС ВИДЕО:

(Глас јавности/Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".