Преносимо вам листу имена за девојчице и дечаке за која се сматра да доносе радост и срећу за цео живот.

Срећна женска имена:

1. Елена – Симболика овог имена је предивна и може се тумачити на следеће начине: „она која је сјајна и блистава“; „она која доноси радост и срећу у сваки дом“; „лепа и сија споља и изнутра“; „она која је блистава и пуна врлина и лепоте“; „ћерка Сунца, зрачи добротом“. Веровало се да жене са овим именом могу напредовати у животу и да ће их увек пратити светла енергија.

2. Наталија – Име хришћанског порекла са значењем „благословена“ или „рођена на Божић“. Сматра се да ово име доноси посебну енергију, срећу и благослове, а да је Наталија самоуверена дама која упорно превазилазе све потешкоће и лако решавају проблеме.

Фото: Профимедиа

 

 

3. Татјана – Значење овог имена је најпре „велики“, „грандиозан“, „џиновски“. Симболично, жене са овим именом су „рођене да буду грандиозне и ураде велике ствари“ или „створена је за велика дела“. Тумачење овог имена је и „ватрена краљица“. Сматра се да Татјана увек има позитиван став према животу и да лако остварује успех.

4. Ирина – Ово име зрачи мир, спокој и блаженство, а носи га „она која доноси мир“; „продуховљена и блага жена“; „блага и врло племенита особа“; „жена са дивном енергијом“. Сматра се да Ирина има вишу мисију у свом животу и да може постићи велике ствари и остварити амбициозне циљеве на многим пољима.

Срећна мушка имена:

1. Александар – Име Александар у преводу са грчког језика значи „онај који је заштитник људи“ или „заштитник“; „човек који штити друге“; „особа која помаже свима“. Он је рођени вођа великог срца који зна како да се оствари у животу, али и позитивно утиче на друге.

2. Никола – У буквалном преводу са латинског и грчког, име Никола значи „народ побеђује“, али ово име симболичл но значи „победа“, „особа која побеђује“; „борац за правду“; „заштитник“. Људи са овим именом према његовом значењу имају снажну енергију и карактер и лако могу пронаћи заједнички језик са људима. Правдољубиви су.

Фото: Профимедиа

 

 

3. Михаило – Име хришћанског порекла које значи „онај који је послат од Бога“; „слуга Божји“; „богумили“; „анђео“. Ово је име повезано с анђелима и носи једну дивну енергију и величину.

4. Василије – у преводу са старогрчког значи „царски“ или „цар“. Мушкарци са овим именом су стрпљиви, одлучни и амбициозни. Узимају животу у своје руке и труде се да постигну све своје циљеве. Посвећени су победи и рођени су као вође.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: