Александар Белевски, Бојан Ђокић и Живорад Драгичевић, осим победе у квизу Потера имају још нешто заједничко – сва тројица студирали су политичке науке, а сасвим случајно нашли су се у истој екипи.

Епизода је почела једном веома необичном ситуацијом. Александар Белевски из Београда, први је изашао пред трагача, који је, испоставиће се, ни мање ни више него његов комшија. Милорад Милинковић био је крајње изненађен што испред себе види свог комшију, будући да није знао да се Александар пријавио за учешће у квизу. Упркос познанству трагач није био ништа блажи према такмичару, али је Александар ипак „одбранио“ освојених 75 000 динара из прве игре.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

 

Након њега, на сцену је ступио Бојан Ђокић, коме је ово било друго учешће у Потери. Брзим одговорима и сигурношћу у своје знање освојио је 90 000 динара у првој рунди, али му то није било довољно, те је прихватио понуђених 500 000 динара, које је потом успешно пренео у зајендичку касу.

Трећи такмичар, Синиша Видосављевић, пензионер из Крчмара, инспирисан храброшћу свог претходника прихватио је већи понуђени износ, али није имао среће са питањима, те је убрзо напустио студио.

На самом крају, наступио је Живорад Драгичевић, седамдесетогодишњак из Београда, коме је ово такође било друго учешће у Потери. Милинковић је био расположен, те је Живораду након освојених 75 000 у првој игри, понудио као вишу суму чак 750 000 динара.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

 

Под паролом „ко не ризикује, не може да добије“ Живорад је кренуо у поход на вишу суму. Након феноменалног наступа у другој игри, где је без иједне грешке успео да пренесе 750 000 динара у заједничку касу, осим тог износа „зарадио“ је и аплауз од трагача, али и загрљај Јована Мемедовића.

У финалној потери Александар, Бојан и Живорад остварили су 19 корака предности у односу на трагача. Мемедовић је прогнозирао неизвесну борбу, али такмичари су били концентрисани и успели да врате трагача два пута, успоравајући га на путу до циља. Уз два враћања и још неколико нетачних одговора, Милинковић није успео ни да се приближи такмичарима.

„Није никаква деконцентрација, немам појма за ту палаћинку, а камоли за медведа наочара“, уз осмех је рекао Милорад, честитајући екипи на феноменалној игри и освојеној суми.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: