Понуда за промену држављанства десила се у тинејџерским данима Новака Ђоковића док је његова породица борила велику битку да му обезбеди новац за наставак каријере.

Ова информација се 2005. године појавила у јавности, а Ноле је тада донео одлуку да жели да представља Србију, по сваку цену.

Управо о овој теми Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера, говорио је гостујући у емисији "Ћирилица" код Миломира Марића.

Фото: Профимедиа

 

 

- Како можеш да продаш душу зарад пара. Да будемо Енглези? Шта би то било онда... Како да се појавим оцу или како би отишао на гроб своје мајке, да кажем моја деца су Енглези. Или неки други, имали смо још понуда. А када смо добили понуду, ми смо се само годину дана пре тога уселили у свој стан након чак 17 година бивствовања по туђим становима по Београду. Паре не могу све да плате, могу, али не по сваку цену. Тако се и мој Новак увек понаша. Не може да да своје име и лик спонзорима који нису одраз њега. Он се здраво храни, понаша, он је спортиста, не може да рекламира нешто за шта се залаже. То су само паре. Ми смо били са обе стране, разлика је само у глави и то је то.

Упитан како су изгледали разговори око добијања папира Уједињеног Краљевства, Срђан је рекао да је заједно са супругом Дијаном преговарао и са децом донео коначну одлуку: 

- Хтели су да упаре Мареја и Ђоковића да годинама буду прваци Дејвис купа, али Новак је Србин и рођен је овде. Његова бит је српска било би илузорно причати о томе. Ја им наравно нисам то одмах рекао, рекао сам да ћемо причати са децом кад се вратимо у Београд. Ја сам рекао деци (Новак је тада имао 19 година) да имају шансу да живе тамо и да добијемо сви папире. Знате какав је био њихов одговор? Никакав. Не постоји та сила да се промени ова ситуација која је сада и која је била до тада. Ми смо Срби и остаћемо Срби до краја - закључио је он.

Фото: Профимедиа

 

 

Ова тема није нарочито драга ни Новаку Ђоковићу, а последњи пут је о њој говорио пре три године после победе у првом колу Вимблдона против мало познатог Џека Дрејпера, сина политичара са којим су преговарали Ђоковићи пре скоро две деценије. '

- Моји мајка и отац су преговарали око држављанства, ја сам био изненађен када сам читао о Џековом оцу. Био је то кратак разговор. Родитељи и ја нисмо желели да се преселимо из Србије, иако је економски то било врло привлачно - казао је Ђоковић, а преноси Мондо.

БОНУС ВИДЕО: