Рале је пре више од две деценије радио комплетан албум за Радићеву, а на њему се нашла и песма "Преко". Албум је снимљен и издат 2002. за "Гранд продукцију", чији је директор и тада био Саша Поповић. Све је било у најбољем реду док на адресу "Гранда" није стигла тужба од познатог светског бенда Рамштајн.

Фото: Принтскрин/Инстаграм /естрадни.архив •

 

Саши у почетку ништа није било јасно. Међутим, када је видео шта пише у тужби и да је плава коверта стигла због албума Индире Радић, Поповић је остао шокиран. Брзо је позвао композитора и кренуо да виче на њега зашто он није био обавештен да песма није оригинал, наводи извор. 

Фото: АТА имагес

 

- Јао, то је било 2002. Урадио сам цео албум за Индиру. За једну песму узмем ја семпл (део песме) од Рамштајна и ми издали тај албум. Наравно да нисам тражио никакву дозволу, то у то време није постојало, нити сам ја очекивао да ће нека светска фаца да чује песму Ралета и Индире. И дешава се ситуација да је албум кренуо и мене зове Саша и виче: "Чије си песме крао? Ко је тај Рамштајн?" - прича Рале кроз смех и додаје:

- И мени све јасно! Кажем: "Шта је било, па не могу ја теби да дајем информације где налазим инспирацију." Он каже: "Добио сам тужбу од Рамштајна." Одем до студија и кажем Салету: "Смири се, све ћу ја то да решим."

Онда сам преузео одговорност на себе. И они су, као што сам већ рекао, тражили лудачки износ од 45.000 евра. У то време на овим просторима та сума је била немогућа, па и сад није ништа боље, али тад тек. И ми се на крају договорили да они добију десети део зараде и то се тако завршило. Али препао сам Поповића тад као нико никад - рекао је композитор.

Курир

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".