Владан К. (70) прегазио је девојчицу Николину Јанковић (12) на пешачком прелазу у Крагујевцу 7. децембра прошле године. Осуђен је на јединствену казну затвора од осам година првостепеном, неправоснажном пресудом Вишег суда у овом граду. 

Владан К. је осуђен за два кривична дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди. Подсетимо, Владан К. је девојчицу прегазио на пешачком прелазу у Булевару краљице Марије у Крагујевцу. Девојчица је преминула 1. јануара у болници од последица повреда. 

Родитељи преминуле девојчице револтирани су висином казне, тврде да је било доста пропуста у поступку и најављују да ће наставити да се боре за своју преминулу кћерку. Николинини родитељи Вера и Богољуб Јанковић основали су "Удружење родитеља деце страдале у саобраћају", које тражи измене Закона о безбедности саобраћаја и Кривичног законика, како би починиоци тешких кривичних дела у саобраћају били строже кажњавани. Како су рекли новинарима, имају обећања надлежних да ће ускоро доћи до тих промена.

На првостепену пресуду Вишег суда у Крагујевцу јавни тужилац, окривљени и бранилац могу да уложе жалбу Апелационом суду у Крагујевцу у року од 15 дана од пријема писаног отправка пресуде.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".