Последњи његов наступ је онај у филму "Тхе Греат Есцапер", који је премијеру имао 6. октобра у британским биоскопима. У њему Кејн игра лика Бернија Џордана, стварног ветерана ИИ светског рата, који је побегао из старачког дома да би дошао на обележавање сећања на Дана Д у Француској. Његову супругу глумила је још једна глумачка легенда, Гленда Џексон, која је умрла у јуну, након завршетка снимања.

- Нећу више добијати главне улоге. Нема главних глумаца у 90-има, него су то згодни, млади мушкарци и жене. Зато сам помислио како бих могао сада отићи. - објаснио је Кејн који је три пута одбио ангажман у филму пре но што је прихватио улогу, јер је сматрао да је већ у "глумачкој пензији".

Нова најава о пензији долази два месеца пре но што ће се на полицама књижара појавити Кејнов криминалистички роман "Деадлy Гаме". Главни лик бивши је припадник специјалне војне јединице, а сада виши полицијски инспектор Хари Тејлор који воли прилагођавати правила и не цени ауторитете. И суочава се с неонацистима, руским тајкунима и другим моћним непријатељима.

Фото: Профимедиа

 

- Годинама сам желео да напишем трилер. То је жанр који одувек највише волим читати. Сјајно сам се осећао радећи на књизи и сарадњи с Худером (издавачи) око објављивања. Надам се да ће читаоци уживати у упознавању Харија Тејлора подједнако као ја. - казао је.

Iako je Kejn u odličnoj formi, na premijeri novog filma nosio je štap, koji često ima u javnosti od 2018. godine kada je pao i slomio skočni zglob. Na premijeri su mu društvo pravili supruga Šakira, s kojom je u braku pola veka, te kćeri Dominik (67) i Nataša (50).

(Јутарњи.хр)

БОНУС ВИДЕО: